A sárgarépát hámozd meg, mosd meg, majd vágd kisebb karikákra.
Minél kisebbek a karikák, annál gyorsabban fő meg a sárgarépa.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítsd, hogy ne legyenek nagy darabok a levesben.
Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.
A vajat ne égesd meg, mert keserű lesz a leves.
Add hozzá a sárgarépát és az őrölt koriandert, majd pirítsd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
Az őrölt koriander helyett friss koriandert is használhatsz, de azt csak a végén add hozzá.
Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 25 percig, amíg a répa teljesen megpuhul.
Ha nincs alaplé, használhatsz vizet is, de az alaplé ízletesebbé teszi a levest.
Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.
Óvatosan pürésítsd a levest, mert forró és fröcsöghet.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig.
A tejszín helyett kókusztejet is használhatsz, hogy vegán legyen a leves. Ne forrald sokáig a tejszínt, mert kicsapódhat.
Tálalás előtt hagyd kissé hűlni, majd díszítsd friss korianderlevelekkel vagy pirított kenyérkockákkal.
A pirított kenyérkockák ropogós textúrát adnak a levesnek. Kínálj mellé egy kanál tejfölt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.