Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 perc alatt.
A tej legyen langyos, nem forró, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, míg sima és rugalmas nem lesz.
A vajat ne forrón add hozzá, hagyd kicsit hűlni.
A körtéket hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd apró kockákra. Add hozzá a tésztához, és dolgozd bele jól.
A körtéket érdemes sütésállóbb fajtából választani, hogy ne főjenek szét a tésztában.
Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.
A tésztát letakarva tedd meleg helyre, hogy ne száradjon ki a teteje.
Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.
Lisztezett felületen dolgozz, hogy ne ragadjon a tészta.
Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.
Ez a második kelesztés segít, hogy a perecek még puhábbak legyenek.
Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral és fahéjjal. Ez adja meg a perecek finom fűszeres ízét és szép aranybarna színét.
A tojással való kenés előtt a pereceket óvatosan nyomkodd le, hogy egyenletesebb legyen a felületük.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.
Figyeld a pereceket sütés közben, nehogy megégjenek.
Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. Az édes fahéjas íz és a körtés finomság tökéletes párosítást alkot.
A kihűlt pereceket tárolhatod légmentesen záródó dobozban, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.