Körtés torta tálalva

Körtés torta

A körtés torta egy elegáns és finom desszert, amelyet a friss körte íze és puha piskóta tesz különlegessé. Az európai cukrászatban a gyümölcstorták népszerűsége a 19. században kezdődött, amikor a gyümölcsök egyre elérhetőbbé váltak. Ez a recept egy klasszikus változat, amelyet könnyű elkészíteni és lenyűgöző végeredményt nyújt. Ideális választás családi összejövetelekre, ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak egy finom desszertként a hétköznapokra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
100 g Vaj
150 g Cukor
3 db Tojás
10 g Sütőpor
100 ml Tej
300 g Körte
5 ml Vanília kivonat
30 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából.

    2

    Hámozd meg a körtéket, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vékonyra.

    A körtéket közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót.

    A sütőport és a sót keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztában.

    4

    Egy másik tálban verd habosra a vajat és a cukrot. Add hozzá a tojásokat egyenként, majd keverd bele a vanília kivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. A cukrot és a vajat addig verd, amíg habos és világos nem lesz.

    5

    Lassan keverd a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd add hozzá a tejet, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, és csak addig keverd, amíg éppen össze nem áll, hogy a tészta ne legyen rágós.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, majd rendezd el a körteszeleteket a tetején spirális mintában.

    A körteszeleteket enyhén nyomd a tésztába, hogy sütés közben ne csússzanak le.

    7

    Süsd 35-40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a tortára. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a tortát a formában hűlni 10 percig, majd vedd ki és helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt felvágnád, különben könnyen törik.

    9

    Tálalás előtt porcukorral szórd meg, és díszítsd friss körtével vagy tejszínhabbal.

    A tejszínhabbal való díszítéshez a torta legyen teljesen hideg.