A zsemléket áztasd be a tejbe, amíg megpuhulnak, majd nyomkodd ki belőlük a felesleges tejet.
A zsemle tökéletes állagú lesz, ha csak annyi tejet adunk hozzá, hogy jól megszívja magát, de nem lesz túl nedves.
A hagymát finomra aprítjuk, és egy kis olajon üvegesre pároljuk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A hagyma pörkölése nemcsak ízt ad a húsgombócoknak, de segít a textúrájának is javításában.
A marha- és disznóhúst egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a tojást, sót, borsot és a hagymát, majd jól összedolgozzuk.
A húsokat mindig kézzel keverd össze, hogy ne legyen túlságosan pépes. Így könnyebben megőrzi a textúráját.
A masszából kis gombócokat formálunk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon mindkét oldalukat jól megpirítjuk.
A húsgombócokat nem szabad túl zsúfolni a serpenyőben, mert akkor nem pirulnak meg rendesen, inkább süsd őket több részletben.
Miután a húsgombócok szépen megpirultak, rakd őket egy tányérra, és tálalás előtt szórd meg őket egy kevés frissen őrölt borssal.
Ha extra szaftot szeretnél, egy kevés húslevest vagy vizet is önthetsz a serpenyőbe, hogy a gombócok tovább puhák maradjanak.
Tálald a köttbullar-t áfonyalekvárral és egy adag burgonyapürével vagy egyéb körettel.
Az áfonyalekvár tökéletesen kiegészíti a húsgombócok sós ízét, próbáld meg frissen készíteni, hogy még jobban kiemelje az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.