KovĂĄszos teljes kiƑrlĂ©sƱ focaccia tĂĄlalva

KovĂĄszos teljes kiƑrlĂ©sƱ focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pĂ©kĂĄru, amelyet az egĂ©sz vilĂĄgon elƑszeretettel fogyasztanak. A kovĂĄszos teljes kiƑrlĂ©sƱ focaccia a hagyomĂĄnyos recept egy tĂĄplĂĄlĂłbb vĂĄltozata, amely gazdagabb Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, Ă©s jobban illik a mediterrĂĄn Ă©tkezĂ©sekhez. Az olĂ­vaolajjal locsolt tĂ©szta ropogĂłs teteje Ă©s puha belseje tökĂ©letesen passzol egy friss salĂĄtĂĄhoz, vagy bĂĄrmilyen Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 500 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ bĂșzaliszt
⭕ 100 g Kovász
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ bĂșzalisztet, kovĂĄszt, sĂłt Ă©s cukrot tedd egy nagy tĂĄlba, majd keverd jĂłl össze.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt nehezebb, mint a finomliszt, ezĂ©rt a tĂ©szta sƱrƱbb lesz. SzĂŒksĂ©g lehet több vĂ­zre.

    2

    Add hozzå a langyos vizet és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztåt nem kapsz.

    A tĂ©szta teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztbƑl kĂ©szĂŒlt, ezĂ©rt nem lesz olyan sima, mint a finomlisztbƑl kĂ©szĂŒlt tĂ©szta. A lĂ©nyeg, hogy jĂłl összeĂĄlljon.

    3

    A tésztåt öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    Az olívaolaj megakadålyozza, hogy a tészta leragadjon a tepsibe.

    4

    Tedd a tĂ©sztĂĄt meleg helyre, Ă©s hagyd pihenni 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a tĂ©szta megkel.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztbƑl kĂ©szĂŒlt tĂ©szta lassabban kel meg, ezĂ©rt több idƑre van szĂŒksĂ©ge.

    5

    ElƑmelegĂ­tett 220°C-os sĂŒtƑben sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g a focaccia aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg a focaccia.

    6

    SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd hƱlni 10 percig, majd szeleteld fel Ă©s tĂĄlald.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ focaccia egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂ­va a hagyomĂĄnyos focacciĂĄhoz.