Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. Ez idő alatt mérd ki a többi hozzávalót.
A zselatinnak legalább 5 perc áztatás szükséges.
Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát. Melegítsd lassú tűzön, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.
Használj alacsony zsírtartalmú tejet, ha könnyebb desszertet szeretnél.
Add hozzá a krémlikőrt a keverékhez, és főzd további 2-3 percig alacsony lángon.
A likőr hozzáadásával vigyázz, mert a túl sok alkohol megakadályozhatja a panna cotta megdermedését. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak a forró keverékben.
Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost alacsony lángra, és keverd addig, amíg fel nem oldódik.
Öntsd a keveréket poharakba vagy formákba, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen.
Ha szilikon formákat használsz, nem kell őket olajozni.
Hűtsd le szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.
A szobahőmérsékleten való hűlés segít megelőzni a kondenzvíz kialakulását a hűtőben.
Tálaláskor szórj a tetejére kakaóport vagy díszítsd tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal.
A kakaóport közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzon el. A tejszínhabhoz adj egy kevés krémlikőrt a még intenzívebb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.