Krémlikőrös panna cotta pohárban

Krémlikőrös panna cotta

A krémlikőrös panna cotta a hagyományos olasz desszert gazdag és kifinomult változata. A krémlikőr és a kakaó különleges ízvilágot ad ennek az elegáns desszertnek, amely tökéletes választás romantikus vacsorákra vagy különleges ünnepi eseményekre. Ez a desszert nemcsak ízletes, hanem látványos is, így garantáltan lenyűgözöd vele vendégeidet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
60 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Krémlikőr
3 db Zselatin lap
100 ml Tej
1 ek. Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. Ez idő alatt mérd ki a többi hozzávalót.

    A zselatinnak legalább 5 perc áztatás szükséges.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát. Melegítsd lassú tűzön, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    Használj alacsony zsírtartalmú tejet, ha könnyebb desszertet szeretnél.

    3

    Add hozzá a krémlikőrt a keverékhez, és főzd további 2-3 percig alacsony lángon.

    A likőr hozzáadásával vigyázz, mert a túl sok alkohol megakadályozhatja a panna cotta megdermedését. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg.

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak a forró keverékben.

    Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost alacsony lángra, és keverd addig, amíg fel nem oldódik.

    5

    Öntsd a keveréket poharakba vagy formákba, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen.

    Ha szilikon formákat használsz, nem kell őket olajozni.

    6

    Hűtsd le szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A szobahőmérsékleten való hűlés segít megelőzni a kondenzvíz kialakulását a hűtőben.

    7

    Tálaláskor szórj a tetejére kakaóport vagy díszítsd tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal.

    A kakaóport közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzon el. A tejszínhabhoz adj egy kevés krémlikőrt a még intenzívebb ízért.