Kringle karamellás töltelékkel, földimogyoróval díszítve

Kringle karamellás töltelékkel

A Kringle egy hagyományos, édes, töltött tészta, amely különféle változatokban készíthető. A karamellás töltelék egy különleges, édes és sós kombinációt ad, amely egyedivé teszi a klasszikus receptet. A földimogyoróval való díszítés segít kiemelni az ízeket és extra textúrát ad. A Kringle tökéletes desszert egy kávés vagy teás délutánhoz, és szívesen készítik ünnepekkor vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Búzaliszt
100 g Cukor
250 ml Tej
10 g Száraz élesztő
75 g Sütőmargarin
1 db Tojás
1 ek. Vaníliás cukor
150 g Karamellás szósz
50 g Földimogyoró
25 g Sós vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk pihenni 10 percig, amíg az élesztő felfut.

    Fontos, hogy a tej ne legyen túl forró, mert akkor az élesztő elpusztulhat. Langyosnak kell lennie.

    2

    Egy nagy tálban a lisztet és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk a tésztát.

    Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá egy kevés extra lisztet, hogy kezelhetőbb legyen.

    3

    A tésztát pihentessük 30 percig, hogy megkeljen. Ezután nyújtsuk ki téglalap alakúra.

    A pihentetett tészta sokkal könnyebben nyújtható, és így finomabb lesz a végeredmény.

    4

    A karamellás szószt egy tálban keverjük el a sós vajjal, majd kenjük el a kinyújtott tésztán.

    A karamellás szósz és a sós vaj kombinációja fantasztikus ízt ad, próbáld meg jól eloszlatni a tésztán.

    5

    A tésztát szorosan feltekerjük, mint egy tekercset, majd a két végét összenyomjuk, hogy formáljunk egy kört.

    Ha a tészta túl lágy, hűtsd le egy kicsit a tekercselés előtt, hogy könnyebben formázható legyen.

    6

    A tekercset helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg egy felvert tojással.

    A tojás kenésével szép fényt adunk a tésztának, és segít, hogy aranybarnára süljon.

    7

    Előmelegített 180 °C-os sütőben süssük a kringlit 25-30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Figyelj arra, hogy a sütési idő ne legyen túl hosszú, mert a tészta könnyen kiszáradhat.

    8

    Sütés után hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg apróra vágott földimogyoróval. Tálaljuk egy csésze kávé vagy tea mellé.

    A földimogyoró nemcsak díszíti, hanem extra ropogós textúrát ad az ételnek.