A rizslisztet, cukrot, kókuszreszeléket, kardamomot és fahéjat egy tálban keverd össze.
Ügyelj arra, hogy az összes hozzávaló jól össze legyen keverve, hogy egységes tésztát kapj.
A banánt pürésítsd, majd add hozzá a száraz keverékhez. A püré segít a tésztát összetartani és extra édességet ad neki.
Ha a banán túl érett, édesebb lesz, így érdemes figyelni a mennyiségére.
Öntsd hozzá a vizet és a kókusztejet, majd alaposan keverd el, hogy sima tésztát kapj.
Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formálható legyen.
Egy nagy serpenyőben vagy fritőzben melegíts olajat közepes hőmérsékleten.
Az olajat ne hagyd túl forrón, mert akkor az appam kívül túlságosan megéghet, miközben belül még nyers maradhat.
A tésztát kis adagokban, kanállal tedd az olajba, és süsd meg mindkét oldalát aranybarnára.
A tésztát ne tedd túl közel egymáshoz, hogy elkerüld, hogy összeérjenek a darabok sütés közben.
A kész appamokat szedd ki az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
A papírtörlő segít abban, hogy az étel ne legyen túl olajos, és a ropogós textúra megmaradjon.
Tálald az appamot melegen, és ha szeretnéd, szórj rá egy kis extra kókuszreszeléket vagy fahéjat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.