Ksheerannam appam, tálalva friss kókuszreszelékkel és fahéjjal

Ksheerannam appam

A Ksheerannam appam egy tradicionális indiai desszert, amely édes és fűszeres ízeket ötvöz a rizsliszt, banán és kókusz kombinációjával. Az ételt gyakran kínálják ünnepi alkalmakra, mivel nemcsak finom, hanem gazdag ízvilággal is rendelkezik. A sült appamok kívül ropogósak, belül pedig puha és édesek, és a fűszerek egyedi aromájukkal gazdagítják az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
2 ek. Cukor
50 g Kókuszreszelék
1 tk. Kardamom por
0.5 tk. Fahéj
1 db Banán
100 ml Víz
150 ml Kókusztej
500 ml Olaj (fritőzhöz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, cukrot, kókuszreszeléket, kardamomot és fahéjat egy tálban keverd össze.

    Ügyelj arra, hogy az összes hozzávaló jól össze legyen keverve, hogy egységes tésztát kapj.

    2

    A banánt pürésítsd, majd add hozzá a száraz keverékhez. A püré segít a tésztát összetartani és extra édességet ad neki.

    Ha a banán túl érett, édesebb lesz, így érdemes figyelni a mennyiségére.

    3

    Öntsd hozzá a vizet és a kókusztejet, majd alaposan keverd el, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formálható legyen.

    4

    Egy nagy serpenyőben vagy fritőzben melegíts olajat közepes hőmérsékleten.

    Az olajat ne hagyd túl forrón, mert akkor az appam kívül túlságosan megéghet, miközben belül még nyers maradhat.

    5

    A tésztát kis adagokban, kanállal tedd az olajba, és süsd meg mindkét oldalát aranybarnára.

    A tésztát ne tedd túl közel egymáshoz, hogy elkerüld, hogy összeérjenek a darabok sütés közben.

    6

    A kész appamokat szedd ki az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít abban, hogy az étel ne legyen túl olajos, és a ropogós textúra megmaradjon.

    7

    Tálald az appamot melegen, és ha szeretnéd, szórj rá egy kis extra kókuszreszeléket vagy fahéjat.