Kukoricakenyér szeletek mézes öntettel tálalva

Kukoricakenyér mézzel

A kukoricakenyér gyökerei az amerikai déli konyhában találhatók, ahol a kukoricaliszt a mindennapi étkezések alapvető hozzávalója volt. A mézzel készült változata különleges ízt ad a kenyérnek, miközben megőrzi a hagyományos kukoricás kenyér puha és ropogós textúráját. A méz természetes édessége és a kukoricaliszt enyhén diós, mogyorós íze remek párost alkot. A kukoricakenyér ideális választás reggelire vagy uzsonnára, de bármilyen étkezés kiegészítőjeként is megállja a helyét. A mézes változat a felnőttek és gyermekek körében is népszerű, mivel egy csipetnyi édességgel dobja fel az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Kukoricaliszt
150 g Fehér liszt
50 g Cukor
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
200 ml Tej
2 db Tojás
50 ml Olaj
3 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy közepes méretű tálban keverd össze a kukoricalisztet, a fehér lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú, hogy a tészta azonnal megfelelő hőmérsékleten kezdjen el sülni, így szép állaga lesz.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olajat és a mézet. Jól keverd össze, amíg sima állagú nem lesz.

    A méz szobahőmérsékletű legyen, hogy könnyen el tudjon keveredni a többi hozzávalóval.

    3

    A nedves hozzávalókat öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd alaposan keverd össze a tésztát. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    A tészta ne legyen túl folyós, de ne is túl kemény. A megfelelő állag egy lágy, de formálható massza.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába.

    Ha biztosra akarsz menni, hogy ne ragadjon le, a formát is hintsd meg egy kis liszttel a vajazás előtt.

    5

    Süsd a kukoricakenyeret a 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül és egy fogpiszkálóval próbára téve tisztán jön ki belőle.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 25 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.

    6

    Miután elkészült, hagyd a formában pár percig hűlni, majd vedd ki és tálald.

    Ha gyorsan szeretnéd kihűteni, egy rácsra is helyezheted a kenyér tetejét lefelé, így az alja is jobban szellőzik.