A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy közepes méretű tálban keverd össze a kukoricalisztet, a fehér lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú, hogy a tészta azonnal megfelelő hőmérsékleten kezdjen el sülni, így szép állaga lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olajat és a mézet. Jól keverd össze, amíg sima állagú nem lesz.
A méz szobahőmérsékletű legyen, hogy könnyen el tudjon keveredni a többi hozzávalóval.
A nedves hozzávalókat öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd alaposan keverd össze a tésztát. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyebben keverhető legyen.
A tészta ne legyen túl folyós, de ne is túl kemény. A megfelelő állag egy lágy, de formálható massza.
Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába.
Ha biztosra akarsz menni, hogy ne ragadjon le, a formát is hintsd meg egy kis liszttel a vajazás előtt.
Süsd a kukoricakenyeret a 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül és egy fogpiszkálóval próbára téve tisztán jön ki belőle.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 25 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.
Miután elkészült, hagyd a formában pár percig hűlni, majd vedd ki és tálald.
Ha gyorsan szeretnéd kihűteni, egy rácsra is helyezheted a kenyér tetejét lefelé, így az alja is jobban szellőzik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.