Kukoricás brokkolikrémleves tálalva

Kukoricás brokkolikrémleves

A kukoricás brokkolikrémleves egy ínycsiklandó étel, amely a brokkoli és a kukorica friss ízeit ötvözi. Az étel a zöldségek krémes pürésítésével és a tejszín hozzáadásával gazdag ízt kap, miközben könnyed és tápláló marad. A leves tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához, és bármelyik évszakban elkészíthető, hiszen a zöldség alapanyagok egész évben könnyen elérhetők. Az étel a kukorica természetes édes ízével és a brokkoli frissességével egy igazi ínycsiklandó fogás, amelyet családtagjaink és vendégeink is imádni fognak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Brokkoli
200 g Kukorica (konzerv vagy fagyasztott)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejszín
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd aprítsd fel őket. A brokkolit is szedd rózsáira, a kukoricát ha fagyasztott, hagyd felolvadni.

    A brokkoli szárát is felhasználhatod a leveshez, csak vágd kisebb darabokra, hogy hamarabb megpuhuljon.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd tedd bele az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    Vigyázz, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a levesnek.

    3

    Add hozzá a brokkolit, és pirítsd még 5 percig. Ekkor öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel.

    A brokkoli pirítása segít kihozni az ízét.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd a levest 15-20 percig, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.

    A főzési idő függ a brokkoli méretétől és frissességétől. Ellenőrizd, hogy a brokkoli könnyen szétesik-e villával.

    5

    Add hozzá a kukoricát, és keverd össze a levest. Hagyj egy pár percet, hogy a kukorica is megmelegedjen.

    Ha konzerv kukoricát használsz, öblítsd le előtte.

    6

    Miután a zöldségek megfőttek, a botmixerrel pürésítsd a levest simára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.

    A pürésítésnél óvatosan, mert a forró leves fröcskölhet.

    7

    Miután a levest simára pürésítetted, öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze.

    A tejszíntől krémesebb és lágyabb lesz a leves. Növényi tejszínnel is helyettesítheted.

    8

    Tálald a levest melegen. Ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.

    Reszelt sajttal is megszórhatod a tetejét.