Kukoricás rizs tálalva

Kukoricás rizs

A kukoricás rizs egy egyszerű, mégis rendkívül ízletes étel, amelyet világszerte különböző variációkban készítenek. Különösen népszerű az ázsiai és latin-amerikai konyhában, ahol a kukorica természetes édessége tökéletesen kiegészíti a pirított rizs enyhén diós aromáját. Képzeld el, ahogy a vajon piruló kukorica édes illata belengi a konyhát, miközben a friss újhagyma ropogós textúrát ad a fogásnak. Ez a recept gyors és egyszerű, tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy köretként sült húsok mellé. Ha extra krémességet szeretnél, egy kis tejszín vagy reszelt sajt hozzáadásával még gazdagabbá teheted!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Jázmin rizs
400 ml Víz
150 g Konzerv kukorica
30 g Vaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 szál Újhagyma
15 ml Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd át a jázmin rizst hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz, hogy a rizs pergősebb legyen főzés után.

    A rizst alaposan mosd át, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt. Ez segít elkerülni, hogy a rizs összeragadjon.

    2

    Egy lábasban forralj fel 400 ml vizet, majd add hozzá a rizst. Fedd le, és főzd alacsony hőfokon 10-12 percig, amíg a víz teljesen felszívódik. Ezután vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig.

    Fontos, hogy a fedőt ne emeld fel főzés közben, mert a gőz távozásával a rizs nem fog egyenletesen megfőni. A pihentetés segít, hogy a rizs még pergőbb legyen.

    3

    Amíg a rizs fő, szűrd le a konzerv kukoricát és aprítsd fel az újhagymát vékony karikákra.

    Ha friss kukoricád van, azt is használhatod. Ebben az esetben főzd meg a kukoricát, mielőtt a serpenyőbe tennéd.

    4

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a kukoricát. Pirítsd 2-3 percig, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A kukoricát ne pirítsd túl sokáig, mert megéghet. Csak addig pirítsd, amíg enyhén karamellizálódik.

    5

    Add hozzá a főtt rizst a serpenyőhöz, és keverd alaposan össze a vajjal és a kukoricával.

    Óvatosan keverd össze a rizst, hogy ne törjön össze.

    6

    Locsold meg a rizst szójaszósszal, majd keverd össze. Ízlés szerint adj hozzá egy csipet sót és frissen őrölt fekete borsot.

    A szójaszósz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz világos vagy sötét szójaszószt is.

    7

    Szórd meg frissen vágott újhagymával, majd tálald melegen.

    Az újhagyma helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például petrezselymet vagy koriandert.