A tejet öntsd egy közepes lábasba, és kezd el melegíteni közepes lángon.
A tejet ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd fel, hogy könnyebben elváljon a zsiradék a víztől.
Hozd létre a ghee-t: Amikor a tej már meleg, elkezd elválni a zsiradék. A zsiradékot egy fém kanállal szedd le a tetejéről, és folytasd ezt a folyamatot, amíg teljesen el nem távolítod a tejetől.
A ghee elkészítése hosszabb időt is igénybe vehet, mivel a tej felületén lévő habot folyamatosan el kell távolítani.
Ha az összes víz elpárolgott és csak a zsiradék maradt, add hozzá a kurkuma port és egy csipet sót. Keverd alaposan össze.
A kurkuma adja a ghee-nek a jellegzetes színét és ízét, de ne használd túl sokat, mert dominálhatja az ízeket.
A ghee-t egy tiszta edénybe öntsd át, és hagyd kihűlni. Amikor megszilárdul, készen áll a használatra.
A ghee hosszú ideig eláll, ezért érdemes hűvös, sötét helyen tárolni, hogy megőrizze a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.