Kurut köménnyel, joghurtos étel pirított lepénykenyérrel és friss korianderrel

Kurut köménnyel

A Kurut egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet joghurttal és köménnyel készítenek. A friss koriander és a pirított kömény különleges ízt ad ennek az ételnek, amely gyorsan elkészíthető, és laktatóan tápláló. A Kurut mindig friss és könnyed, és gyakran fogyasztják például egy könnyű vacsoraként vagy előételként a családi étkezések alkalmával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Lepénykenyér
200 ml Joghurt
1 tk. Kömény
1 csipet
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lepénykenyereket egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A lepénykenyeret ne süsd túl, mert ha túl ropogós, akkor nem lesz olyan puha, mint kellene.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és reszeld le. A joghurtot keverd össze a reszelt fokhagymával és a sóval.

    A friss fokhagyma íze intenzívebb, ezért ha enyhébb ízt szeretnél, próbáld meg pörkölni a fokhagymát.

    3

    A köményt egy száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy a fűszer jobban kiadja az aromáját.

    Ne pirítsd túl a köményt, mert könnyen megéghet, és akkor keserű íze lesz.

    4

    A pirított köményt keverd a joghurtos keverékhez.

    A kömény aromája a joghurttal keveredve remekül kiegészíti a lepénykenyér frissességét.

    5

    A joghurtos keveréket tálald a pirított lepénykenyereken. Szórd meg friss korianderrel a tálaláshoz.

    A koriander friss íze különleges kiegészítője ennek a könnyed ételnek.