Kurut szárított mentával, uborkával és fokhagymával tálalva

Kurut szárított mentával

A kurut egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet joghurtból készítenek, és gyakran tálalják különböző fűszerekkel és zöldségekkel. A szárított menta hozzáadása egy különleges ízt ad ennek az ételnek, miközben a friss uborka és fokhagyma a hagyományos ízeket frissíti. Az idők során a kurut számos kultúrában elterjedt, és ma már a mediterrán és közel-keleti konyhák alapvető része. Ez a frissítő étel tökéletes köretként vagy könnyű vacsoraként, mivel gazdag tápanyagokban és könnyen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kurut (joghurt)
1 db Uborka
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szárított menta
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kurutot tedd egy tálba, majd add hozzá a sót és a citromlevet. Keverd jól össze.

    A kurutnak szép simának kell lennie, ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatod.

    2

    Az uborkát hámozd meg és vágd apró kockákra, majd tedd a kurutba.

    Az uborka frissessége remekül kiegészíti a joghurtot, így ne hagyd ki.

    3

    A fokhagymát apróra vágd vagy reszeld, és add hozzá a tálhoz.

    A fokhagyma extra ízt ad, de ha nem szereted túl intenzíven, nyugodtan kevesebbet is tehetsz bele.

    4

    Szórj a tetejére szárított mentát, majd locsold meg olívaolajjal.

    A szárított menta egy kis füstös, földes ízt ad az ételnek, és frissességet biztosít.

    5

    Jól keverd össze, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van időd, tálalás előtt hagyd pihenni egy órát is a hűtőben, hogy még gazdagabb íze legyen.