A tojásokat főzd keményre (kb. 10 percig), majd tedd hideg vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját.
Ha a tojások túlfőznek, a sárgája száraz és poros lesz. Ügyelj a főzési időre!
Készítsd el a bundázó keveréket: keverd össze a kukoricalisztet, búzalisztet, sót, borsot és chilipehelyet. Lassan add hozzá a vizet, hogy sűrű, de folyékony tésztát kapj.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen bevonja a tojásokat.
A főtt tojásokat vedd ki a héjból, és mártsd bele a kész tésztába, hogy teljesen bevonja őket.
A tojásokat ne hagyd túl sokáig a tésztában, hogy a bevonat ne legyen túl vastag.
Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy fritőzben. Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a tészta azonnal ropogósra sülhessen.
Egy kis darab tészta tesztelése segíthet megbizonyosodni arról, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű.
A tésztába mártott tojásokat tedd az olajba, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Ne tegyél túl sok tojást egyszerre az olajba, hogy ne csökkenjen túl gyorsan a hőmérséklet.
Miután a kwek-kwek elkészült, tedd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald melegen, és fogyaszthatod chili szósz vagy ecet kíséretében.
Ha szereted az extra csípőset, még egy kis chilipehellyel is megszórhatod a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.