Kwek-kwek chilipehellyel, egy tányéron tálalva, ropogós bundás tojások

Kwek-kwek chilipehellyel

A Kwek-kwek egy népszerű filippínó snack, amelyet főtt tojásból készítenek, amit fűszeres tésztába mártanak és forró olajban sütnek meg. Eredetileg az utcai árusok kínálták, és az étel gyorsan népszerűvé vált az egész országban. A chilipehely hozzáadásával egy extra csípős ízt kap, amely kiválóan illik a ropogós bundához. A Kwek-kwek egy könnyed, mégis ínycsiklandó étel, amelyet a család vagy barátok körében is könnyedén tálalhatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tojás
100 g Kukoricaliszt
100 g Búzaliszt
150 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Chilipehely
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd keményre (kb. 10 percig), majd tedd hideg vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héját.

    Ha a tojások túlfőznek, a sárgája száraz és poros lesz. Ügyelj a főzési időre!

    2

    Készítsd el a bundázó keveréket: keverd össze a kukoricalisztet, búzalisztet, sót, borsot és chilipehelyet. Lassan add hozzá a vizet, hogy sűrű, de folyékony tésztát kapj.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen bevonja a tojásokat.

    3

    A főtt tojásokat vedd ki a héjból, és mártsd bele a kész tésztába, hogy teljesen bevonja őket.

    A tojásokat ne hagyd túl sokáig a tésztában, hogy a bevonat ne legyen túl vastag.

    4

    Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy fritőzben. Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a tészta azonnal ropogósra sülhessen.

    Egy kis darab tészta tesztelése segíthet megbizonyosodni arról, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű.

    5

    A tésztába mártott tojásokat tedd az olajba, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    Ne tegyél túl sok tojást egyszerre az olajba, hogy ne csökkenjen túl gyorsan a hőmérséklet.

    6

    Miután a kwek-kwek elkészült, tedd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald melegen, és fogyaszthatod chili szósz vagy ecet kíséretében.

    Ha szereted az extra csípőset, még egy kis chilipehellyel is megszórhatod a tálalás előtt.