Kyuri-zuke frissen tálalva

Kyuri-zuke

A Kyuri-zuke egy tradicionális japán étel, amely friss uborkát használ alapanyagként. A japán konyha könnyed és friss ételét általában salátaként tálalják, és az egyszerű szójaszósz, szezámolaj és ecet kombinációja biztosítja a friss ízeket. A korianderrel tálalt verzió egy friss, zöld ízt ad, amely tökéletesen illik a japán konyhához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 40 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Uborka
500 ml Víz
30 ml Sójafehérje
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
1 ek. Fehér ecet
1 db Vöröshagyma
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre, vagy karikákra.

    A vékony szeletek gyorsabban felszívják az ízeket, így ízletesebb lesz a végeredmény.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a vizet, szójaszószt, szezámolajat, cukrot, sót és ecetet, hogy a szósz összeálljon.

    Ha édesebbre szeretnéd, egy kis extra cukrot is hozzáadhatsz, hogy kiemeld az uborka friss ízét.

    3

    A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, és add hozzá a kész szószhoz.

    A vöröshagyma enyhén csípős íze remekül kiegészíti az uborka frissességét.

    4

    A szeletelt uborkát tedd a szószba, jól keverd össze, majd hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihenő idő alatt az uborka felszívja az összes ízt, így sokkal finomabb lesz.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss, zöld ízt ad az ételnek, és szépen feldobja a megjelenését.