Lahmacun fűszeresen, friss tésztával és fűszeres húsos töltelékkel tálalva

Lahmacun fűszeresen

A Lahmacun egy török eredetű étel, amely az oszmán birodalom idejéből származik. A fűszeres húsos töltelék és a ropogós tészta kombinációja több évszázados hagyományokra épít. A fűszeres Lahmacun különleges ízvilága a különböző fűszereknek, például pirospaprikának és köménynek köszönhető. Az étel gyorsan és egyszerűen elkészíthető, miközben igazi török ínycsiklandó élvezetet nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
10 g Élesztő
300 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
300 g Húsdarálthús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
20 g Petrezselyem
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Bors
0.5 tk.
0.5 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj a kenéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet keverd össze a cukorral, sóval, élesztővel, majd add hozzá a meleg vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze, és hagyd pihenni 30 percig, hogy a tészta megkeljen.

    A meleg víz segít, hogy az élesztő gyorsabban aktiválódjon, így hamarabb keleszthetjük a tésztát.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát és paradicsomot kockázd fel. A petrezselymet szintén apróra vágd.

    A hagymát és fokhagymát ne reszeld, hogy ne váljon túl vizes a keverék.

    3

    A húsdarálthúst egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon. Amikor a hús kifehéredett, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd együtt 5 percig. Ezután add hozzá a paprikát, paradicsomot, petrezselymet, pirospaprikát, borsot, sót és köményt. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.

    A hús ne legyen túlsütve, hogy megőrizze a szaftosságát, és jól illeszkedjen a tésztához.

    4

    A megkelt tésztát lisztezett felületen oszd 4-6 kis gombócra. Nyújtsd ki őket vékonyra, mint egy pizza tésztát, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tészta nyújtásához használj egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon a felülethez.

    5

    A kész húsos keveréket egyenletesen oszd el a tészták tetején, ügyelve arra, hogy mindenhol jól lefedje a felületet.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta széle ropogós maradjon.

    6

    Előmelegített 200°C-os sütőben süsd a Lahmacunokat 10-12 percig, amíg a tészta szépen megpirul és a hús is átsül.

    Figyelj a sütési időre, ne hagyd túlsülni a Lahmacunt, mert akkor kemény lehet.

    7

    A megsült Lahmacunokat vedd ki a sütőből, és kend meg egy kevés olívaolajjal. Tálald frissen, ha szeretnéd, citromlével is meglocsolhatod.

    A citromlé frissítő ízt ad a Lahmacunnak, így egy kicsit pikánsabb lesz.