A Lạp xưởng kolbászt szeleteld fel vékony karikákra. Ha a kolbász túl zsíros, töröld le róla a felesleges zsírt papírtörlővel.
A kolbászokat akkor vágd vékonyabbra, amikor már lejjebb hűlt, így könnyebben szeletelhetők.
Az ananászt hámozd meg, majd vágd kockákra.
Az ananász frissessége kulcsfontosságú, ha túl érett, az íze túl édes lehet, ha nem elég érett, savanyúbb lesz.
A fokhagymát zúzd össze, és tedd félre. Készítsd elő a szósz alapot: keverd össze a cukrot, ecetet, vizet és szójaszószt egy tálban, amíg a cukor feloldódik.
A szósz összetevőit érdemes alaposan összekeverni, hogy az ízek összeérjenek.
Egy nagyobb serpenyőben forrósíts egy kevés olajat, majd pirítsd meg a Lạp xưởng szeleteket, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna lesz.
A kolbászt ne túl nagy lángon pirítsd, hogy a zsíros réteg kiolvadjon, de a kolbász ne égjen meg.
Add hozzá az ananászt és a fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsd őket egy-két percig, hogy az ananász elkezdjen karamellizálódni.
A fokhagymát ne hagyd sokáig pirulni, mert hamar keserűvé válhat!
Öntsd rá a kész szószt a serpenyőben lévő keverékre, majd forrald fel. Főzd közepes lángon pár percig, hogy a szósz kissé sűrűsödjön és bevonja az összes hozzávalót.
Ha túl sűrűnek érzed a szószt, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a keverék könnyebben összeérjen.
Tálald a kész ételt friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége és illata remekül kiegészíti az étel édes-savanyú ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.