Lạp xưởng édes-savanyú ízesítéssel, ananásszal tálalva

Lạp xưởng édes-savanyú ízesítéssel

A Lạp xưởng egy hagyományos vietnámi étel, amely a friss kolbászt fűszeres szószokkal és gyakran édes-savanyú ízekkel tálalják. Eredetileg a vietnámi utcai étkezések részét képezte, de mára a családok kedvenc ételévé vált, amelyet otthon is könnyen elkészíthetünk. Az édes-savanyú ízvilágot a friss ananász és az ecet, valamint a szójaszósz és cukor adja, így minden falat egy különleges ízélmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lạp xưởng (vietnámi kolbász)
100 g Ananász
2 ek. Cukor
2 ek. Ecet
150 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A Lạp xưởng kolbászt szeleteld fel vékony karikákra. Ha a kolbász túl zsíros, töröld le róla a felesleges zsírt papírtörlővel.

    A kolbászokat akkor vágd vékonyabbra, amikor már lejjebb hűlt, így könnyebben szeletelhetők.

    2

    Az ananászt hámozd meg, majd vágd kockákra.

    Az ananász frissessége kulcsfontosságú, ha túl érett, az íze túl édes lehet, ha nem elég érett, savanyúbb lesz.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és tedd félre. Készítsd elő a szósz alapot: keverd össze a cukrot, ecetet, vizet és szójaszószt egy tálban, amíg a cukor feloldódik.

    A szósz összetevőit érdemes alaposan összekeverni, hogy az ízek összeérjenek.

    4

    Egy nagyobb serpenyőben forrósíts egy kevés olajat, majd pirítsd meg a Lạp xưởng szeleteket, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna lesz.

    A kolbászt ne túl nagy lángon pirítsd, hogy a zsíros réteg kiolvadjon, de a kolbász ne égjen meg.

    5

    Add hozzá az ananászt és a fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsd őket egy-két percig, hogy az ananász elkezdjen karamellizálódni.

    A fokhagymát ne hagyd sokáig pirulni, mert hamar keserűvé válhat!

    6

    Öntsd rá a kész szószt a serpenyőben lévő keverékre, majd forrald fel. Főzd közepes lángon pár percig, hogy a szósz kissé sűrűsödjön és bevonja az összes hozzávalót.

    Ha túl sűrűnek érzed a szószt, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a keverék könnyebben összeérjen.

    7

    Tálald a kész ételt friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és illata remekül kiegészíti az étel édes-savanyú ízét.