A lauki (tököt) hámozd meg, reszeld le, majd sózd meg, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a víz kiülepedjen belőle.
A pihentetés után nyomd ki a fölösleges vizet, hogy a tészta ne legyen túl híg!
A csicseriborsó lisztet tedd egy tálba, és add hozzá a reszelt laukit, finomra vágott fokhagymát, koriandert és zöld chilit.
A csicseriborsó liszt segít abban, hogy a chilla szép aranybarna legyen a sütés során.
Add hozzá a köményt, cilantro port és a vizet, majd jól keverd össze a masszát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta sima és könnyen formálható legyen.
A tészta ne legyen túl folyós, mert az befolyásolhatja a chilla sütését!
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat. A masszát kanalazd bele, és formázz belőle kis lapos lepényeket.
Ne rakd túl sűrűn a serpenyőbe a tésztát, hogy minden oldalát egyenletesen megsüthesd!
Süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha szükséges, adj még egy kevés olajat sütés közben.
A chilla akkor lesz kész, amikor mindkét oldala szép ropogós és aranybarna!
Tálald friss korianderrel, és kínáld joghurttal vagy chutney-val, hogy még ínycsiklandóbbá váljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.