Lauki chilla tálalva friss korianderrel

Lauki Chilla

A Lauki Chilla egy hagyományos indiai étel, amelyet könnyen el lehet készíteni friss zöldségekkel és fűszerekkel. A lauki (más néven túrós tök) és a csicseriborsó liszt alapú tészta egy egészséges és tápláló ételt eredményez. A chilla egy könnyed étkezés, amely tökéletes reggelire vagy könnyű vacsorára. A koriander és a joghurt hozzáadásával gazdagabb ízeket kapunk, és a fűszeres ételek szerelmesei imádni fogják!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Lauki (zucchini vagy tök)
150 g Csicseriborsó liszt
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 db Zöld chili
1 tk.
1 tk. Kömény
0.5 tk. Cilantro por
50 ml Víz
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lauki (tököt) hámozd meg, reszeld le, majd sózd meg, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a víz kiülepedjen belőle.

    A pihentetés után nyomd ki a fölösleges vizet, hogy a tészta ne legyen túl híg!

    2

    A csicseriborsó lisztet tedd egy tálba, és add hozzá a reszelt laukit, finomra vágott fokhagymát, koriandert és zöld chilit.

    A csicseriborsó liszt segít abban, hogy a chilla szép aranybarna legyen a sütés során.

    3

    Add hozzá a köményt, cilantro port és a vizet, majd jól keverd össze a masszát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta sima és könnyen formálható legyen.

    A tészta ne legyen túl folyós, mert az befolyásolhatja a chilla sütését!

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat. A masszát kanalazd bele, és formázz belőle kis lapos lepényeket.

    Ne rakd túl sűrűn a serpenyőbe a tésztát, hogy minden oldalát egyenletesen megsüthesd!

    5

    Süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha szükséges, adj még egy kevés olajat sütés közben.

    A chilla akkor lesz kész, amikor mindkét oldala szép ropogós és aranybarna!

    6

    Tálald friss korianderrel, és kínáld joghurttal vagy chutney-val, hogy még ínycsiklandóbbá váljon.