Lauki ki Sabzi, indiai curry friss tökkel, fűszerekkel és korianderrel díszítve

Lauki ki Sabzi (főtt tök curry)

A Lauki ki Sabzi, vagyis a főtt tök curry, egy tradicionális indiai étel, amelyet gyakran készítenek vegetáriánus családokban. A lauki, más néven bottle gourd, egy nagyon népszerű zöldség Dél-Ázsiában, amelyet különféle fűszerekkel kombinálnak, hogy gazdag, mégis könnyed ízt adjon. Az étel fűszeres és enyhén édes, a koriander és a kurkuma frissítő hatást adnak az ételnek. A Lauki ki Sabzi egy nagyszerű étel, amely tökéletes a vegán étrendhez, és egyszerűen elkészíthető egy hétköznapi étkezéshez vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tök (Lauki vagy Bottle Gourd)
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger
1 db Tomato
1 db Zöld chili
1 ek. Kömény mag
1 tk. Mustármag
1 tk. Turmeric (kurkuma)
1 tk. Koriander por
1 evőkanál Cilantro (friss koriander)
1 tk.
2 ek. Olaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg és vágd kockákra. A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a zöld chilit pedig szeleteld fel.

    A tök gyorsan puhul, ha egyenletes méretű kockákra vágod, így egyenletesebben főhet.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a kömény magot és mustármagot. Pár másodpercig pirítsd, amíg illatosak nem lesznek.

    A kömény és a mustármag pirítása fokozza az ízeket és gazdagítja a curry aromáját.

    3

    Add hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd 5 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ha a hagyma túl gyorsan pirul, csökkentsd a lángot, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a felvágott paradicsomot, a kurkumát, koriander port, sót, és keverd jól össze. Főzd, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsom segít az étel szaftosságának kialakításában, így fontos, hogy jól összefőzzük.

    5

    Tedd hozzá a felvágott tököt és egy kevés vizet. Keverd össze, majd fedd le a serpenyőt. Főzd 15-20 percig, amíg a tök megpuhul.

    Ne főzd túl a tököt, hogy ne essen szét. Figyelj arra, hogy a curry sűrű maradjon.

    6

    A főzés végén szórd meg friss korianderrel, és ha szükséges, adj hozzá még sót.

    A koriander frissességet ad a currynek, és kiemeli a fűszerek ízét.