A tököt hámozd meg és vágd kockákra. A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a zöld chilit pedig szeleteld fel.
A tök gyorsan puhul, ha egyenletes méretű kockákra vágod, így egyenletesebben főhet.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a kömény magot és mustármagot. Pár másodpercig pirítsd, amíg illatosak nem lesznek.
A kömény és a mustármag pirítása fokozza az ízeket és gazdagítja a curry aromáját.
Add hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd 5 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
Ha a hagyma túl gyorsan pirul, csökkentsd a lángot, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a felvágott paradicsomot, a kurkumát, koriander port, sót, és keverd jól össze. Főzd, amíg a paradicsom megpuhul.
A paradicsom segít az étel szaftosságának kialakításában, így fontos, hogy jól összefőzzük.
Tedd hozzá a felvágott tököt és egy kevés vizet. Keverd össze, majd fedd le a serpenyőt. Főzd 15-20 percig, amíg a tök megpuhul.
Ne főzd túl a tököt, hogy ne essen szét. Figyelj arra, hogy a curry sűrű maradjon.
A főzés végén szórd meg friss korianderrel, és ha szükséges, adj hozzá még sót.
A koriander frissességet ad a currynek, és kiemeli a fűszerek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.