Lauki Kofta Curry, t枚k goly贸kkal 茅s friss korianderrel t谩lalva

Lauki Kofta Curry (t枚k goly贸k sz贸szban)

A Lauki Kofta Curry az indiai konyha egyik klasszikus 茅tel茅t k茅pviseli. A t枚k goly贸k a szaftos, f疟szeres curry sz贸szban elk茅peszt艖 铆zharm贸ni谩t alkotnak, mik枚zben gazdag n枚v茅nyi alap煤 feh茅rj茅t biztos铆tanak. A lauki (t枚k) rendk铆v眉l n茅pszer疟 az indiai konyh谩ban, mivel enyh茅n 茅des 茅s enyh茅n f疟szeres 铆ze j贸l illeszkedik a f疟szeres currykhez. A sz贸szban a paradicsom 茅s a joghurt gazdag text煤r谩t 茅s l谩gy 铆zt ad a dishnek.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 40 perc
Teljes 1 贸ra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Lauki (t枚k)
3 ek. Csempe liszt
1 tk. S贸
1 tk. Fah茅j
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Szez谩mmagolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 db Hagyma
200 g Paradicsom p眉r茅
1 tk. Garam masala
100 ml Joghurt
300 ml V铆z
2 ev艖kan谩l Friss koriander

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A lauki (t枚k枚t) h谩mozd meg, reszeld le, majd szor铆tsd ki a felesleges vizet.

    A t枚k枚t j贸l nyomd ki, hogy ne legyen t煤l vizes, 铆gy k枚nnyebben form谩lhat贸k lesznek a goly贸k.

    2

    A t枚k枚t keverd 枚ssze a csempe liszttel, s贸val, fah茅jjal 茅s pirospaprik谩val. Form谩zz bel艖le kis goly贸kat.

    Ne agg贸dj, ha a t茅szta kicsit ragad贸s 鈥 ha t煤l l谩gy, egy kicsit t枚bb lisztet adhatsz hozz谩.

    3

    A goly贸kat forr贸 olajban s眉sd aranybarn谩ra. Figyelj r谩, hogy egyenletesen s眉ljenek.

    A goly贸kat ne tedd t煤l s疟r疟n az olajba, hogy sz茅p egyenletesen s眉ljenek.

    4

    A sz贸sz elk茅sz铆t茅se: Egy serpeny艖ben hev铆tsd fel a szez谩mmagolajat, majd add hozz谩 az apr贸ra v谩gott hagym谩t 茅s fokhagym谩t. Pir铆tsd 艖ket, am铆g 眉vegesek lesznek.

    A hagym谩t pir铆tsd aranybarn谩ra, hogy 茅des, gazdag 铆zt adjon a sz贸sznak.

    5

    Add hozz谩 a paradicsom p眉r茅t, garam masal谩t, 茅s f艖zd 5-7 percig, am铆g az 铆zek 枚ssze茅rnek.

    Ha szeretn茅d, egy kis cukrot is adhatsz a paradicsomhoz, hogy enyh铆tsd az acidit谩s谩t.

    6

    A joghurtot keverd el egy kis v铆zzel, majd 枚ntsd a sz贸szhoz. Add hozz谩 a v铆zet, 茅s f艖zd 10-15 percig, hogy s疟r疟s枚dj枚n.

    Ha szeretn茅d, egy kis tejsz铆nt is adhatunk hozz谩, hogy m茅g kr茅mesebb legyen a sz贸sz.

    7

    Miut谩n a sz贸sz elk茅sz眉lt, add hozz谩 a s眉lt t枚k goly贸kat, 茅s f艖zd m茅g 5-7 percig, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    Ha sz眉ks茅ges, egy kis v铆zzel h铆g铆thatod a sz贸szt, hogy a goly贸k k枚nnyebben felsz铆vj谩k az 铆zeket.

    8

    T谩lald a k茅sz 茅telt friss korianderrel d铆sz铆tve.

    A koriander frissess茅ge 茅s arom谩ja sz茅pen kiemeli a gazdag sz贸szt 茅s a t枚k goly贸kat.