Lauki Kofta Curry, tök golyókkal és friss korianderrel tálalva

Lauki Kofta Curry (tök golyók szószban)

A Lauki Kofta Curry az indiai konyha egyik klasszikus ételét képviseli. A tök golyók a szaftos, fűszeres curry szószban elképesztő ízharmóniát alkotnak, miközben gazdag növényi alapú fehérjét biztosítanak. A lauki (tök) rendkívül népszerű az indiai konyhában, mivel enyhén édes és enyhén fűszeres íze jól illeszkedik a fűszeres currykhez. A szószban a paradicsom és a joghurt gazdag textúrát és lágy ízt ad a dishnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Lauki (tök)
3 ek. Csempe liszt
1 tk.
1 tk. Fahéj
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Szezámmagolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 db Hagyma
200 g Paradicsom püré
1 tk. Garam masala
100 ml Joghurt
300 ml Víz
2 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lauki (tököt) hámozd meg, reszeld le, majd szorítsd ki a felesleges vizet.

    A tököt jól nyomd ki, hogy ne legyen túl vizes, így könnyebben formálhatók lesznek a golyók.

    2

    A tököt keverd össze a csempe liszttel, sóval, fahéjjal és pirospaprikával. Formázz belőle kis golyókat.

    Ne aggódj, ha a tészta kicsit ragadós – ha túl lágy, egy kicsit több lisztet adhatsz hozzá.

    3

    A golyókat forró olajban süsd aranybarnára. Figyelj rá, hogy egyenletesen süljenek.

    A golyókat ne tedd túl sűrűn az olajba, hogy szép egyenletesen süljenek.

    4

    A szósz elkészítése: Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek lesznek.

    A hagymát pirítsd aranybarnára, hogy édes, gazdag ízt adjon a szósznak.

    5

    Add hozzá a paradicsom pürét, garam masalát, és főzd 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha szeretnéd, egy kis cukrot is adhatsz a paradicsomhoz, hogy enyhítsd az aciditását.

    6

    A joghurtot keverd el egy kis vízzel, majd öntsd a szószhoz. Add hozzá a vízet, és főzd 10-15 percig, hogy sűrűsödjön.

    Ha szeretnéd, egy kis tejszínt is adhatunk hozzá, hogy még krémesebb legyen a szósz.

    7

    Miután a szósz elkészült, add hozzá a sült tök golyókat, és főzd még 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szükséges, egy kis vízzel hígíthatod a szószt, hogy a golyók könnyebben felszívják az ízeket.

    8

    Tálald a kész ételt friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és aromája szépen kiemeli a gazdag szószt és a tök golyókat.