Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes cupcake-ekhez.
A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.
Minél habosabb a tojás és a cukor keveréke, annál könnyebb lesz a tészta.
Add hozzá az olajat, a tejet, vaníliás cukrot, majd jól keverd el.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek a jobb állag érdekében.
A lisztet, sütőport, csipet sót és szárított levendulát egy tálban keverd össze. A szárított levendula egy különleges ízt ad a cupcakes-nek.
A levendulát óvatosan adagold, mert túl sok keserűvé teheti a cupcake-et. Kezdd egy kisebb mennyiséggel, és kóstold meg.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta sima maradjon.
A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.
A muffin formákat béleld ki papír kapszlival a könnyebb eltávolítás érdekében.
Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá.
Miután a cupcakes teljesen kihűlt, készítsd el a levendulás tejszínkrémet. A tejszínt habosra verd, majd adj hozzá egy kevés szárított levendulát, hogy megadja a kívánt aromát.
A tejszínt hűtsd le előtte, hogy könnyebben felverődjön. A levendulát itt is óvatosan adagold.
A kész levendulás krémet kanállal vagy habzsák segítségével oszd el a cupcakes tetején.
A habzsák használata egyenletesebb és szebb eredményt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.