Frissen sült levendulás cupcake

Lavendulás Cupcake

A levendulás cupcake a levendula különleges ízének és illatának megjelenítése egy édes muffinban. A levendulát a rómaiak használták először, mint fűszeres és aromás növényt, és ma is gyakran szerepel édességekben. A levendulás cupcake egy frissítő és elegáns választás, amely a virágos aromájával tökéletes kiegészítője a nyári napoknak. A sütemény ízét a levendula és a vaníliás ízek harmonikus keveréke adja, így minden falat egy igazi élvezet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 ek. Szárított levendula
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes cupcake-ekhez.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz egy habverőt vagy egy elektromos mixert.

    Minél habosabb a tojás és a cukor keveréke, annál könnyebb lesz a tészta.

    3

    Add hozzá az olajat, a tejet, vaníliás cukrot, majd jól keverd el.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek a jobb állag érdekében.

    4

    A lisztet, sütőport, csipet sót és szárított levendulát egy tálban keverd össze. A szárított levendula egy különleges ízt ad a cupcakes-nek.

    A levendulát óvatosan adagold, mert túl sok keserűvé teheti a cupcake-et. Kezdd egy kisebb mennyiséggel, és kóstold meg.

    5

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, közben folyamatosan keverve, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta sima maradjon.

    6

    A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen helyük a növekedéshez.

    A muffin formákat béleld ki papír kapszlival a könnyebb eltávolítás érdekében.

    7

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve a közepébe dugva tisztán kijön. Ha a teteje enyhén megemelkedik és aranybarna lesz, akkor kész.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá.

    8

    Miután a cupcakes teljesen kihűlt, készítsd el a levendulás tejszínkrémet. A tejszínt habosra verd, majd adj hozzá egy kevés szárított levendulát, hogy megadja a kívánt aromát.

    A tejszínt hűtsd le előtte, hogy könnyebben felverődjön. A levendulát itt is óvatosan adagold.

    9

    A kész levendulás krémet kanállal vagy habzsák segítségével oszd el a cupcakes tetején.

    A habzsák használata egyenletesebb és szebb eredményt ad.