A virslit vágd karikákra, a paprikát és paradicsomot szeleteld fel, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra.
A lecsóhoz használj lehetőleg érett, lédús paradicsomot és vastag húsú paprikát.
Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát üvegesre.
A vöröshagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.
Add hozzá a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd keverd gyorsan össze, hogy ne égjen meg.
A pirospaprika könnyen megég, ezért csak rövid ideig pirítsd a fokhagymával együtt.
Tedd a serpenyőbe a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd párold őket puhára, körülbelül 10-12 perc alatt.
Ha a lecsó túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy paradicsomlevet.
Add hozzá a karikázott virslit, sózd, borsozd, és keverd alaposan össze. Főzd további 5-7 percig, hogy a virsli átmelegedjen és ízesüljön a lecsóval.
A virslit ne főzd túl sokáig, mert széteshet.
Tálald friss kenyérrel vagy főtt rizzsel, és kínáld melegen.
A lecsót kínálhatod tejföllel vagy egy kanál tejföllel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.