Lecsós virsli tálalva

Lecsós virsli

A lecsós virsli a magyar konyha egyik gyors és egyszerű fogása, amelyet sokan szeretnek, különösen a rohanós hétköznapok során. A hagyományos lecsó alapjait követve készül, de a virsli hozzáadása megadja az ételnek azt a kiadós jelleget, amely miatt tökéletes választás egy gyors vacsorához. A paprika és paradicsom gazdag ízei, valamint a fűszerek harmóniája teszi ezt az ételt igazán népszerűvé. Tálalható friss kenyérrel vagy rizzsel, és bármikor garantáltan sikert arat az asztalnál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Virsli
3 db Paprika
3 db Paradicsom
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Őrölt pirospaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A virslit vágd karikákra, a paprikát és paradicsomot szeleteld fel, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra.

    A lecsóhoz használj lehetőleg érett, lédús paradicsomot és vastag húsú paprikát.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát üvegesre.

    A vöröshagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd keverd gyorsan össze, hogy ne égjen meg.

    A pirospaprika könnyen megég, ezért csak rövid ideig pirítsd a fokhagymával együtt.

    4

    Tedd a serpenyőbe a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd párold őket puhára, körülbelül 10-12 perc alatt.

    Ha a lecsó túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy paradicsomlevet.

    5

    Add hozzá a karikázott virslit, sózd, borsozd, és keverd alaposan össze. Főzd további 5-7 percig, hogy a virsli átmelegedjen és ízesüljön a lecsóval.

    A virslit ne főzd túl sokáig, mert széteshet.

    6

    Tálald friss kenyérrel vagy főtt rizzsel, és kínáld melegen.

    A lecsót kínálhatod tejföllel vagy egy kanál tejföllel is.