Leipäjuusto áfonyalekvárral, friss mentával tálalva

Leipäjuusto áfonyalekvárral

A Leipäjuusto egy hagyományos finn sajt, amelyet leginkább meleg, olvasztott formában fogyasztanak. Áfonyalekvárral tálalva egy igazán ínycsiklandó desszertet alkot, amely a finn vidéki konyha finom, egyszerű ízvilágát tükrözi. A Leipäjuusto története több száz évre nyúlik vissza, és a skandináv konyhában a friss tejet és a fűszeres alapanyagokat egyszerűen és hatékonyan használják. A sajt és az áfonya kombinációja tökéletes egyensúlyt ad az édes és sós ízek között. Technikai tanács: A tejszín nemcsak krémesít, hanem segít a sajt állagának megőrzésében, így a tálalás mindig lágy lesz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 7 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Leipäjuusto (Finn sajtfajta)
3 ek. Áfonyalekvár
50 ml Friss tejszín
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Leipäjuustot szeleteld vékonyra, és helyezd egy tányérra.

    A Leipäjuustot frissen is tálalhatod, de enyhén megolvasztva is ínycsiklandó.

    2

    A tejszínt öntsd egy kis lábasba, és melegítsd fel alacsony lángon. Ne forrald, csak melegítsd meg, hogy a sajt és a lekvár íze jól összeolvadjon.

    A tejszín nemcsak krémes ízt ad, hanem segít a sajt textúrájának lágyításában is.

    3

    A meleg Leipäjuustóra kanalazd az áfonyalekvárt, és tálald friss mentával díszítve.

    A friss menta frissességet ad az ételnek, amely tökéletesen kiegészíti az áfonya ízét.