Gluténmentes leipäjuusto feta sajttal, tejföllel és friss petrezselyemmel

Leipäjuusto gluténmentes változatban

A leipäjuusto, más néven finn sajtkenyér, egy hagyományos finn étel, amelyet tejföllel és sajttal készítenek. A gluténmentes változata egy könnyen elkészíthető, finom étel, amely tökéletes reggelire vagy könnyű ebédre. A feta sajt és tejföl gazdag íze kombinálva a friss petrezselyemmel igazi ínycsiklandó étkezést kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gluténmentes liszt
1 tk. Sütőpor
1 tk.
1 db Tojás
200 ml Tej
2 ek. Olvasztott vaj
100 ml Sűrű tejföl
150 g Feta sajt
1 csokor Friss petrezselyem
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a gluténmentes lisztet, sütőport és sót egy tálban. Add hozzá az egész tojást, a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára.

    A tészta ne legyen túl sűrű, hanem egy könnyen keverhető állagú legyen.

    2

    A tésztát pihentesd 15-20 percig. Közben egy serpenyőben melegíts fel egy kevés olívaolajat.

    Ne hagyd túl sokáig pihenni a tésztát, mivel a gluténmentes tészta hamar megszilárdulhat.

    3

    A tészta pihenése után egy kanál segítségével formázz belőle kisebb, lapos pogácsákat, és süsd meg őket a serpenyőben közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

    Ha a tészta túl ragadós, egy kis extra liszttel segítheted a formázást.

    4

    Amíg sülnek a pogácsák, morzsold össze a feta sajtot, és keverd el a sűrű tejföllel. Az így kapott keveréket szórd a kisült pogácsák tetejére.

    A feta sajt helyett más, ízesebb sajtot is használhatsz, például ricottát.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel a pogácsákat. Az olívaolajjal meglocsolva ínycsiklandóvá válik a tál.

    A friss petrezselyem friss ízt ad, és szép színt is biztosít az ételnek.