Keverd össze a gluténmentes lisztet, sütőport és sót egy tálban. Add hozzá az egész tojást, a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd simára.
A tészta ne legyen túl sűrű, hanem egy könnyen keverhető állagú legyen.
A tésztát pihentesd 15-20 percig. Közben egy serpenyőben melegíts fel egy kevés olívaolajat.
Ne hagyd túl sokáig pihenni a tésztát, mivel a gluténmentes tészta hamar megszilárdulhat.
A tészta pihenése után egy kanál segítségével formázz belőle kisebb, lapos pogácsákat, és süsd meg őket a serpenyőben közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.
Ha a tészta túl ragadós, egy kis extra liszttel segítheted a formázást.
Amíg sülnek a pogácsák, morzsold össze a feta sajtot, és keverd el a sűrű tejföllel. Az így kapott keveréket szórd a kisült pogácsák tetejére.
A feta sajt helyett más, ízesebb sajtot is használhatsz, például ricottát.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel a pogácsákat. Az olívaolajjal meglocsolva ínycsiklandóvá válik a tál.
A friss petrezselyem friss ízt ad, és szép színt is biztosít az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.