Leipäjuusto sült almával, finom édes és fűszeres ízekkel tálalva

Leipäjuusto sült almával

A leipäjuusto egy híres finn sajt, amelyet különösen a tópartokon és a vidéki Finnországban készítenek. Az étel egy igazi finn ínycsiklandó kombinációja a sós, enyhén füstös sajtnak és az édes, fűszeres almának. Ezt az ételt sok finn család reggelire vagy desszertként fogyasztja, mivel egyszerre édes és sós ízeket kínál. A sült alma és a leipäjuusto tökéletes egyensúlyban van, és a méz édes utóízt ad, ami minden falatot különlegessé tesz. Az étel elkészítése gyors és egyszerű, mégis gazdag ízvilágot biztosít. Tálaláskor érdemes egy kis dióval megszórni, hogy még gazdagabbá váljon az íze.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Leipäjuusto
2 db Alma
2 ek. Cukor
1 tk. Fahéj
30 g Vaj
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A leipäjuustot szeleteld fel vékony darabokra. Tedd a sajtot egy serpenyőbe, és közepes lángon kezd el melegíteni.

    A leipäjuusto (finn sajt) könnyen megolvad, de ne hagyd, hogy túl sokáig süljön, mert megkeményedhet.

    2

    Az almákat hámozd meg, vágd fel vékony szeletekre, és távolítsd el a magházat. A szeleteket egy serpenyőben vajon pirítsd meg közepes hőmérsékleten.

    Ha szeretnéd, egy kis citromlevet is csepegtethetsz az almára, hogy ne barnuljon meg túl gyorsan.

    3

    Az almákat add hozzá a leipäjuustóhoz. Tedd bele a cukrot és a fahéjat is. Keverd össze, hogy minden egyes darab jól átjárja az ízeket.

    A fahéj és a cukor tökéletesen illik az almához, és kiemeli a sült alma édességét.

    4

    Hagyd, hogy az alma kicsit megpuhuljon, és a sajt is kissé megolvadjon. Ha elkészült, csepegtess mézet a tetejére a tálalás előtt.

    A méz különleges édes ízt ad a sajtnak és az almának. Ha szeretnéd, egy kis diót is szórhatsz rá.