A leipäjuustot szeleteld fel vékony darabokra. Tedd a sajtot egy serpenyőbe, és közepes lángon kezd el melegíteni.
A leipäjuusto (finn sajt) könnyen megolvad, de ne hagyd, hogy túl sokáig süljön, mert megkeményedhet.
Az almákat hámozd meg, vágd fel vékony szeletekre, és távolítsd el a magházat. A szeleteket egy serpenyőben vajon pirítsd meg közepes hőmérsékleten.
Ha szeretnéd, egy kis citromlevet is csepegtethetsz az almára, hogy ne barnuljon meg túl gyorsan.
Az almákat add hozzá a leipäjuustóhoz. Tedd bele a cukrot és a fahéjat is. Keverd össze, hogy minden egyes darab jól átjárja az ízeket.
A fahéj és a cukor tökéletesen illik az almához, és kiemeli a sült alma édességét.
Hagyd, hogy az alma kicsit megpuhuljon, és a sajt is kissé megolvadjon. Ha elkészült, csepegtess mézet a tetejére a tálalás előtt.
A méz különleges édes ízt ad a sajtnak és az almának. Ha szeretnéd, egy kis diót is szórhatsz rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.