Készítsd elő a hozzávalókat. A lenmagot tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg enyhén, hogy még intenzívebb íze legyen.
A lenmagot folyamatosan kevergesd pirítás közben, mert könnyen megég.
Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.
A szitálás segít, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek, és a scone könnyebb legyen.
A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.
A vaj legyen nagyon hideg, mert a meleg vaj megolvad, és a scone nem lesz olyan omlós. A vajat gyorsan morzsold el, hogy ne melegedjen fel túlságosan.
Add hozzá a pirított lenmagot a tésztához, és keverd el alaposan.
A lenmagot pirítsd száraz serpenyőben, amíg illatos nem lesz. Ez kihozza az ízét és ropogósabbá teszi.
Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.
A folyékony hozzávalókat fokozatosan adagold, hogy a tészta ne legyen túl nedves. Ne keverd túl a tésztát, csak épp annyira, hogy összeálljon.
Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.
A bemetszések segítik a scone egyenletes sülését és szép formáját.
180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a scone-okra, és vedd ki őket, ha már aranybarnák.
Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.
A scone a legfinomabb frissen, de akár le is fagyaszthatod, és később megsütheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.