Forrald fel a vizet, és tedd bele a chai tea filtert. Hagyd ázni 4-5 percig, hogy intenzívebb íze legyen.
Ne hagyd a teát túl sokáig ázni, mert keserű lehet.
Miközben a tea ázik, melegítsd fel a tejet egy kis lábasban. Ha habosítani szeretnéd, használd a tejhabosítót.
A tejet ne forrald fel, csak melegítsd fel.
Ha a tea már készen van, vedd ki a filtert, és adj hozzá mézet, valamint egy csipet fahéjat.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Szórj egy csipetnyi szárított levendulát a tea tetejére, hogy kiemelje a chai fűszeres ízét.
A levendulával óvatosan bánj, mert túl soktól szappanos íze lehet.
Öntsd hozzá a meleg tejet a fűszeres teához, majd alaposan keverd össze.
A tej hőmérséklete ne legyen túl magas, mert az megváltoztathatja a fűszerek ízét. Ideális a kb. 60-70°C-os hőmérséklet.
Tálald egy pohárban, és díszítsd egy kis levendulával vagy fahéjjal. Az ital azonnal fogyasztható.
Ha nincs szárított levendulád, használhatsz levendula szirupot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.