A szárított levendulavirágot finomra őröljük vagy mozsárban apróra zúzzuk, hogy jól elkeverhető legyen a krémben. Tipp: csak kifejezetten ehető (gasztronómiai célú) levendulát használj!
Ha nincs mozsár, egy kávédaráló is megteszi, de vigyázz, hogy ne darálj túl sokat egyszerre.
A mascarponét egy tálban simára keverjük a mézzel, majd hozzáadjuk az őrölt levendulát. Alaposan elkeverjük, hogy a levendula egyenletesen eloszoljon, és hagyjuk 5 percet állni, hogy az ízek összeérjenek.
Használj szobahőmérsékletű mascarponét, hogy könnyebben lehessen keverni.
A bao bunokat gőzöljük meg: tegyük sütőpapírral bélelt gőzölőbe, és forrásban lévő víz fölött pároljuk 5-6 percig, amíg megpuhulnak. Ne emeljük fel a fedőt közben, hogy a gőz bent maradjon.
Ha nincs gőzölőd, egy fém szűrőt is használhatsz a lábos fölött. Fontos, hogy a bao bunok ne érjenek a vízhez.
A meleg bao bunokat óvatosan nyissuk szét, majd kanalazzunk bele egy adag levendulás-mézes krémet. A krém legyen hűvös, de kenhető állagú, hogy ne áztassa el a tésztát.
A bao bunokat óvatosan nyisd szét, mert könnyen szakadnak.
Tálald azonnal frissen, vagy tartsd hűtőben, ha hidegen szeretnéd kínálni. Tipp: a krémet előre is elkészítheted, így az ízek jobban összeérnek.
A bao bunokat tálalás előtt is megmelegítheted, hogy még puhábbak legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.