Levendulás-mézes palacsinta tálalva

Levendulás-mézes palacsinta

A levendulás-mézes palacsinta egy igazán különleges desszert, amely a levendula és a méz egyedi ízét ötvözi a finom palacsinta tésztájával. A levendula virágának aromája és a méz édessége tökéletes harmóniát alkot. Az étel gyorsan elkészíthető, és minden korosztály számára ideális választás reggelire vagy desszertként. A levendulás-mézes palacsinta egy igazán ínycsiklandó étel, amely mindig elnyeri a család tetszését.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
500 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
1 ek. Olaj
1 tk. Levendulavirág
3 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót és a levendulavirágot.

    A levendulavirág mennyiségével óvatosan bánj, mert túl soktól keserű lehet a palacsinta. Csak étkezési célra termesztett levendulát használj!

    2

    A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    A tej és a tojás legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben elkeverednek.

    3

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

    A csomók elkerülése érdekében használj habverőt, és szitáld a lisztet a folyékony hozzávalókhoz.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.

    A túl sok olaj zsírossá teszi a palacsintát, a kevés olaj pedig leragadáshoz vezethet.

    5

    A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.

    A palacsinta vastagsága a tészta mennyiségétől függ. Kísérletezz, hogy megtaláld a számodra ideális vastagságot!

    6

    A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a szélei már kezdenek elválni a serpenyőtől, és a tetején buborékok jelennek meg.

    7

    Miután kisütötted a palacsintákat, locsold meg őket mézzel, és tálald.

    A palacsinta mellé kínálhatsz friss gyümölcsöt vagy tejszínhabot is.