A pulykahúst nagyobb darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban, sós vízben főzzük 30 percig, amíg a hús megpuhul.
A hús gyorsabban megpuhul, ha előzőleg pihentetjük a vízben, így nem lesz túlságosan kemény.
A sárgarépát, fehérrépát és a burgonyát tisztítjuk, majd felkockázzuk, és hozzáadjuk a lábasban lévő hús mellé.
A zöldségeket is hozzáadhatjuk az utolsó 15 percben, hogy frissek maradjanak.
A fokhagymát apróra vágjuk, majd az ételhez adjuk. Sóval, borssal, és szezámmaggal ízesítjük.
A fokhagyma erőteljesebb ízt ad, de ha nem szereted a túl erőset, kevésbé is használhatod.
Főzzük a levest még 15 percig, amíg minden zöldség megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha a leves túl híg, a főzés során vegyél le egy keveset, és add hozzá a rizst, hogy még gazdagabb íze legyen.
Tálalás előtt szórjuk meg egy kevés friss korianderrel és szezámmaggal, és tálaljuk friss párolt rizzsel.
A koriander frissességet ad, a szezámmag pedig extra textúrát és ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.