Leveses Gamjatang frissen tálalva

Leveses Gamjatang

A gamjatang egy hagyományos koreai étel, amely pulykahússal és zöldségekkel készült. A hús és a zöldségek egy gazdag levesben főnek össze, amelyet főként télen szoktak fogyasztani, mivel melegít és tápláló. A pulyka és a zöldségek kombinációja adja az étel alapízeit, amelyet különböző fűszerekkel, mint a fokhagyma, bors, és koriander, tovább ízesítenek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pulykahús
2 db Sárgarépa
1 db Fehérrépa
3 db Krémes burgonya
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 tk. Szezámmag
200 g Párolt rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykahúst nagyobb darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban, sós vízben főzzük 30 percig, amíg a hús megpuhul.

    A hús gyorsabban megpuhul, ha előzőleg pihentetjük a vízben, így nem lesz túlságosan kemény.

    2

    A sárgarépát, fehérrépát és a burgonyát tisztítjuk, majd felkockázzuk, és hozzáadjuk a lábasban lévő hús mellé.

    A zöldségeket is hozzáadhatjuk az utolsó 15 percben, hogy frissek maradjanak.

    3

    A fokhagymát apróra vágjuk, majd az ételhez adjuk. Sóval, borssal, és szezámmaggal ízesítjük.

    A fokhagyma erőteljesebb ízt ad, de ha nem szereted a túl erőset, kevésbé is használhatod.

    4

    Főzzük a levest még 15 percig, amíg minden zöldség megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha a leves túl híg, a főzés során vegyél le egy keveset, és add hozzá a rizst, hogy még gazdagabb íze legyen.

    5

    Tálalás előtt szórjuk meg egy kevés friss korianderrel és szezámmaggal, és tálaljuk friss párolt rizzsel.

    A koriander frissességet ad, a szezámmag pedig extra textúrát és ízt.