A lisztet, élesztőt, sót és olívaolajat egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá a meleg vizet, és gyúrd össze a tésztát, amíg sima, rugalmas nem lesz. Hagyjuk pihenni 1 órán át, hogy a tészta megkeljen.
A tészta megfelelő rugalmasságának érdekében ügyelj arra, hogy ne legyen túl száraz vagy túl ragacsos. Ha túl kemény, adj hozzá még egy kis vizet.
Közben készítsd el a tölteléket: A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, és a paprikát is darabold fel. Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát olajban, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ügyelj arra, hogy alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd, így nem lesz keserű.
Add hozzá a darált húst a serpenyőbe, és pirítsd meg, amíg jól átsül. Sózd, borsozd, és szórd meg fűszerpaprikával. Miután a hús megpuhult, tedd félre, hogy hűljön le.
A hús ízesítésekor használhatsz egyéb fűszereket is, mint például kömény vagy majoránna, hogy fokozd az ízeket.
Főzd meg a tojásokat 10-12 percig, majd hámozd meg őket, és szeleteld fel.
A tojásokat hideg vízben hűtsd le, hogy könnyebben lehúzhatók legyenek a héjuk.
Miután a tészta megkelt, oszd fel kis golyókra (kb. 8-10 darabra), és nyújtsd ki őket kerek lapokra. Minden tésztalap közepére tegyél egy kanál darált húsos tölteléket, egy szelet tojást, majd hajtsd össze a tésztát, és formázz belőle egy kis batyut.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a sütés közben könnyen eltörhet, és a töltelék kifolyhat.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd süsd ki a batyukat 4-5 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A forró olaj segít abban, hogy a batyuk kívül ropogósak, míg belül puhák legyenek.
Tálald a kész lihapiirakkákat frissen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis extra fűszerpaprikát, hogy még ízletesebb legyen.
A fűszerpaprika nemcsak ízt ad, hanem színt is, így a tálalásnál is szép színt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.