Langyosítsd meg a tejet, keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd felfutni 10 perc alatt. Közben mérd ki a lisztet, a sót, és olvaszd fel a vajat.
Az élesztő akkor fut fel jól, ha a tej langyos – ne legyen se túl hideg, se túl meleg.
Keverd össze a lisztet, sót, felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat. Gyúrd sima tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán át meleg helyen.
Ha meleg helyen keleszted a tésztát (pl. langyos sütőben), gyorsabban megkel, de ne legyen forró a környezet.
Egy serpenyőben dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd teljesen készre.
A húst közepes lángon pirítsd, hogy ne engedjen túl sok levet – így ízesebb lesz a töltelék.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Nyújtsd oválisra, kanalazz rá tölteléket, hajtsd félbe, és nyomd le a széleket. Tedd őket sütőpapíros tepsire.
Ha túl vastag a tészta, a közepén nem fog átsülni – törekedj egyenletes vékonyságra.
Kend meg a tészták tetejét felvert tojással, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süsd őket kb. 20-25 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A tojásos kenés szép fényt és arany színt ad a tészta felületének – ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.