Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoát főzés előtt alaposan öblítsd át, hogy eltávolítsd a kesernyés ízt adó saponinokat.
A karfiolt szedd rózsákra, locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, majd süsd 200°C-on 20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A karfiolrózsák legyenek egyenletes méretűek, hogy egyszerre süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a karfiol leragadjon a tepsire.
Helyezd a friss spenótleveleket egy nagy tál aljára, majd rétegezd rá a főtt quinoát.
A spenótleveleket mosd meg és szárítsd meg alaposan, mielőtt a tálba helyezed.
Rendezd el a sült karfiolrózsákat a quinoa tetején, majd szórd meg pirított mandulával.
A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
Locsold meg olívaolajjal és facsard rá a lime levét. Szórj rá sót és borsot ízlés szerint.
A lime levét frissen facsard, hogy a legintenzívebb ízt kapd.
Tálalás előtt díszítsd friss korianderlevelekkel és lime szeletekkel.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.