Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Használj jéghideg vizet a zselatin áztatásához, hogy ne olvadjon meg túl hamar.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne égjen le az alja.
Adj hozzá lime-levet és reszelt lime-héjat, hogy frissítő citrusos ízt adj a keveréknek.
A lime héját óvatosan reszeld, hogy csak a zöld rész kerüljön bele, a fehér rész keserű lehet.
Vedd le a lábost a tűzről, és szűrd le a keveréket. Ezután keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
A szűrés eltávolítja a lime héjának nagyobb darabjait, így a panna cotta simább lesz.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A hűtőben való szilárdulás előtt takard le a poharakat fóliával, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss lime-szeletekkel és mentalevéllel, hogy elegáns megjelenést kapjon.
A lime szeleteket vágd vékonyra, hogy könnyen lehessen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.