Lime-os quinoa Buddha-tál céklás curry tofuval tálalva

Lime-os quinoa Buddha-tál céklás curry tofuval

A lime-os quinoa Buddha-tál céklás curry tofuval az egészséges táplálkozás jegyében készült. Az egzotikus curry és lime ízvilága harmonikusan ötvöződik a cékla földes édességével és a quinoa könnyedségével. Ez az étel nemcsak ízletes, hanem gyönyörű is, színeivel minden asztalon kitűnik. Egy tápláló, mégis könnyű fogás, amely gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás mindennapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
300 ml Víz
2 db Cékla
200 g Tofu
2 ek. Kókuszolaj
200 ml Kókusztej
1 ek. Curry por
1 db Lime leve
1 csipet
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát alaposan öblítsd át, majd főzd meg 300 ml vízben kis sóval, amíg megpuhul (kb. 15 perc).

    Az alapos öblítés eltávolítja a quinoa kesernyés ízét adó szaponinokat.

    2

    A céklát hámozd meg és reszeld le finomra, majd tedd félre frissen, hogy ropogós maradjon a tálaláshoz.

    A céklát közvetlenül tálalás előtt reszeld le, hogy ne veszítsen a színéből és ropogósságából. Ha nincs friss cékla, használhatsz előre főtt céklát is, de annak az állaga nem lesz olyan ropogós.

    3

    A tofut kockázd fel, és egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat. Pirítsd a tofu kockákat aranybarnára 5-6 perc alatt.

    A tofu pirítás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle papírtörlővel, hogy ropogósabb legyen. Használj magasabb hőfokot a serpenyőben, hogy gyorsabban piruljon és ne főjön meg.

    4

    Add a serpenyőbe a curry port, és pirítsd együtt a tofuval 1 percig, hogy az aromák kibontakozzanak.

    A curry port alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű íze lesz.

    5

    Öntsd rá a kókusztejet, add hozzá a lime levét és egy csipet sót. Főzd alacsony lángon 5-7 perc alatt, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej sűrűségétől függően szükség lehet egy kevés víz hozzáadására, hogy a szósz ne legyen túl sűrű. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá több lime levét vagy sót.

    6

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tál aljára, rétegezd rá a curry tofu keveréket, a frissen reszelt céklát, és szórd meg friss korianderrel.

    A tálalásnál ügyelj a színekre és textúrákra. A ropogós cékla és a friss koriander feldobja az ételt. Kínálhatsz mellé lime gerezdeket is, hogy mindenki ízlés szerint savanyíthassa.