Lime-os quinoa curry tahinivel céklás tofuval tálalva

Lime-os quinoa curry tahinivel céklás tofuval

Ez a lime-os quinoa curry tahinivel céklás tofuval tökéletes azok számára, akik egészséges, de ízekben gazdag vegán ételt keresnek. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, a sült cékla természetes édességet kölcsönöz, míg a lime-mal pácolt tofu frissességet és fehérjét biztosít. A tahini mély, diós ízt ad az ételnek, a kókusztej pedig selymes textúrát biztosít. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
530 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Cékla
200 g Tofu
1 ek. Tahinipaszta
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A főzés során néha keverd meg a quinoát, hogy ne ragadjon le.

    2

    A céklát hámozd meg, vágd apró kockákra, majd süsd 180°C-on 20 percig, amíg megpuhul.

    A céklát egy kis balzsamecettel meglocsolva még finomabbá teheted sütés előtt.

    3

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és 1 evőkanál szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofut pácolás közben néhányszor forgasd meg, hogy mindenhol egyenletesen átjárja a páclé.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    Ha nincs olívaolajad, használhatsz kókuszzsírt vagy más növényi olajat is.

    5

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet és a tahinipasztát. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.

    A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    6

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofut sütés közben ne forgasd túl sűrűn, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    7

    A quinoa curryhez add hozzá a frissen facsart lime levét, majd óvatosan keverd hozzá a sült céklát.

    A lime levét csak a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.

    8

    Tálaláskor helyezd a quinoás curry-t egy mély tálba, majd rendezd el rajta a sült céklás tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A tálaláskor adhatsz hozzá egy kevés csilipelyhet is, ha szereted a csípős ízeket.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!

    Jó étvágyat!