Lime-os scone

Lime-os scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az angliai Cornwallból származik. A lime-os változata egy friss, citrusos ízt ad a scone-nak, ami tökéletesen passzol reggelire vagy uzsonnára. A lime frissessége és a scone tésztája jól kiegészítik egymást, hogy egy igazán ízletes és könnyű süteményt alkossanak. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás bármely alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
100 g Hideg vaj
1 db Tojás
100 ml Tej
2 db Lime héja
2 ek Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. Reszeld le a lime héját, és préseld ki a lime levét.

    A lime héját csak a színes részéből reszeld, a fehér hártya keserű lehet.

    2

    Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.

    A szitálás segít levegősebbé tenni a lisztet, így a scone könnyebb lesz.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.

    Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben a tészta nem lesz elég omlós. Ha a vaj túl hamar olvadna, tedd a tálat rövid időre a hűtőbe.

    4

    Add hozzá a lime héját és a lime levét a tésztához, majd keverd el alaposan.

    A lime héját reszeld finomra, hogy ne legyen keserű a tészta.

    5

    Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. A túlzott keverés kemény scone-okat eredményezhet.

    6

    Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.

    A bemetszések segítik a scone egyenletes sülését és szép formát adnak neki.

    7

    180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.

    Érdemes figyelni a sütési időt, mert a sütő teljesítménye eltérő lehet. Ha a scone-k túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.

    A scone-ok frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban néhány napig eltarthatók.