Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
Mint az előző receptnél, itt is érdemes átöblíteni a quinoát főzés előtt.
A tofut kockázd fel, locsold meg olívaolajjal és lime levével, majd süsd aranybarnára egy serpenyőben. Tedd félre.
A tofu sütés előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy ropogósabb legyen. Papírtörlővel tekerd körbe, és helyezz rá valami nehezet kb. 30 percre.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, és forrald fel. Főzd 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy több kókusztejet.
Helyezd a főtt quinoát egy nagy tálba, és öntsd rá a curry szószt.
Kóstold meg a curry szószt, és ha szükséges, adj hozzá még lime levet vagy egy kis mézet az ízek kiegyensúlyozásához.
Tedd a sült tofut a quinoa tetejére, és szórd meg pirított szezámmaggal.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.
Tálaláskor díszítsd friss korianderrel és lime szeletekkel.
Ha nincs koriandered, petrezselyemmel is helyettesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.