Frissen sült limoncellos cupcake

Limoncellos Cupcake

A Limoncellos Cupcake az olasz citromlikőr, a Limoncello frissítő ízét hozza el egy édes muffinban. A Limoncello a dél-olasz Amalfi-part vidékéről származik, és az egyik legismertebb olasz likőr, amelyet hagyományosan desszertek ízesítésére is használnak. Ez a cupcake egyedülálló kombinációja a friss citromos aromának és az enyhe alkoholos íznek, amely mindenkit elvarázsol. A Limoncellos Cupcake tökéletes választás nyári összejövetelekre, baráti találkozókra vagy bármilyen alkalomra, amikor egy könnyű, citrusos édességre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
50 ml Limoncello likőr
1 db Citromhéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a megfelelő hőmérsékletet elérje, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használj kézi habverőt vagy elektromos mixert.

    A habosra vert tojás és cukor könnyeddé teszi a tésztát.

    3

    Add hozzá az olajat, tejet és a Limoncello likőrt, majd jól keverd el, hogy homogén keveréket kapj.

    A Limoncello likőr adja a cupcake különleges, citrusos ízét.

    4

    A lisztet, sütőport és a sót egy külön tálban keverd össze. Ezután fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, folyamatosan keverve, hogy csomómentes legyen.

    A száraz és nedves hozzávalók külön-külön való összekeverése biztosítja a tészta egyenletes állagát.

    5

    A citromhéjat reszeld le, és keverd bele a tésztába, hogy friss, citrusos ízt adjon a süteménynek.

    Csak a citrom sárga héját reszeld le, a fehér része keserű lehet.

    6

    A kész tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg, hogy legyen helyük megemelkedni.

    A forma túltöltése esetén a tészta kifolyhat sütés közben.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán ki nem jön. Ha a teteje aranybarnára sült, akkor készen van.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a cupcake-ekre.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    A meleg cupcake-eken a krém megolvadhat.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés Limoncello likőrt, hogy enyhe alkoholos ízt adjon a krémnek.

    A Limoncello likőrrel óvatosan bánj, nehogy túl intenzív legyen az íze.

    10

    A habot kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd citromhéjjal.

    A citromhéjjal való díszítés fokozza a citrusos ízélményt.