Litti sajttal, friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Litti sajttal

A Litti egy hagyományos indiai étel, amely a főtt tésztát és a fűszeres ízeket ötvözi. Az étel tökéletes a reggelihez, vacsorához, vagy akár egy gyors étkezéshez. A friss sajt és a koriander egyedülállóan finommá teszi, míg a szezámmag a végén extra ropogósságot biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Litti
100 g Friss sajt
2 tk. Szezámmag
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csipet Himalája só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Littiket először alaposan pirítsd meg egy serpenyőben, hogy ropogósak legyenek.

    A Littiket ne pirítsd túl, hogy ne égjenek meg, de ne hagyd őket is nyersek.

    2

    A friss sajtot vágd apró kockákra. Ha túróval szeretnéd, az is tökéletes hozzá.

    Ha friss sajt helyett túrót használsz, egy kis sót és borsot is adhatunk hozzá.

    3

    A koriandert finomra vágd, és szórd a Littikre.

    Friss koriandert használj, hogy az étel egyedi és friss ízű legyen.

    4

    A sajtot szórd a Littikre, majd egy pici olívaolajjal locsold meg.

    Az olívaolaj segít a sajt szétolvadásában és még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.

    5

    A szezámmagot szórd rá, és a fekete borssal és Himalája sóval ízesítsd.

    A szezámmag extra ropogósságot ad, a bors pedig kiemeli az ízeket.

    6

    Tálald a Littiket melegen, friss korianderrel a tetején, hogy még színesebb és ínycsiklandóbb legyen.