A babot alaposan öblĂtsd le, majd ĂĄztasd be vĂzbe legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄra vagy egy Ă©jszakĂĄra.
A babot elĆzĆ este Ă©rdemes beĂĄztatni, hogy a fĆzĂ©si idĆ rövidebb legyen.
A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd egy serpenyĆben melegĂts olĂvaolajat, Ă©s pirĂtsd meg a hagymĂĄt, amĂg ĂŒveges nem lesz.
A hagymĂĄt alacsony lĂĄngon pirĂtsd, hogy ne Ă©gjen meg, Ă©s ne legyen keserƱ.
Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, fƱszerpaprikĂĄt Ă©s kömĂ©nyt, Ă©s pirĂtsd tovĂĄbb 1-2 percig, hogy a fƱszerek kiengedjĂ©k az aromĂĄikat.
Ha tĂșl magas lĂĄngon pirĂtod a fƱszereket, azok megĂ©ghetnek, ami keserƱvĂ© teszi az Ă©telt.
A paradicsomokat vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra, Ă©s add hozzĂĄ a serpenyĆhöz. FĆzd a paradicsomot, amĂg a levĂŒk el nem pĂĄrolog, Ă©s a keverĂ©k sƱrƱsödik.
A paradicsomok segĂtenek gazdagĂtani az Ă©tel szĂłszĂĄt, ezĂ©rt fontos, hogy jĂłl összefĆjön a fƱszerekkel.
Add hozzĂĄ a megĂĄztatott babot, Ă©s öntsd fel vĂzzel vagy a vörösborral. FĆzd közepes lĂĄngon 30-40 percig, amĂg a bab teljesen megpuhul.
A vörösbor hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g gazdagabbĂĄ teszi az Ăzeket, de ha nem szeretnĂ©d alkoholos ĂzƱre, akkor vĂzzel is kĂ©szĂtheted.
MiutĂĄn a bab megfĆtt, sĂłzd, Ă©s ĂzlĂ©s szerint friss korianderrel dĂszĂtsd.
A koriander friss Ăzt ad, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.