A babot alaposan öblítsd le, majd áztasd be vízbe legalább 6 órára vagy egy éjszakára.
A babot előző este érdemes beáztatni, hogy a főzési idő rövidebb legyen.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, és ne legyen keserű.
Add hozzá a fokhagymát, fűszerpaprikát és köményt, és pirítsd tovább 1-2 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat.
Ha túl magas lángon pirítod a fűszereket, azok megéghetnek, ami keserűvé teszi az ételt.
A paradicsomokat vágd apró kockákra, és add hozzá a serpenyőhöz. Főzd a paradicsomot, amíg a levük el nem párolog, és a keverék sűrűsödik.
A paradicsomok segítenek gazdagítani az étel szószát, ezért fontos, hogy jól összefőjön a fűszerekkel.
Add hozzá a megáztatott babot, és öntsd fel vízzel vagy a vörösborral. Főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a bab teljesen megpuhul.
A vörösbor hozzáadása még gazdagabbá teszi az ízeket, de ha nem szeretnéd alkoholos ízűre, akkor vízzel is készítheted.
Miután a bab megfőtt, sózd, és ízlés szerint friss korianderrel díszítsd.
A koriander friss ízt ad, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.