Lobio korianderrel, babos étel friss korianderrel tálalva

Lobio korianderrel

A Lobio egy perui étel, amely egyszerű, de ínycsiklandó és tápláló étkezést biztosít. Eredetileg a perui vidéki közösségekben készítették, hogy kihasználják a friss babok és fűszerek gazdag ízvilágát. A koriander, mint frissítő ízesítő, adja a végső egyediséget ennek az ételnek, ami nagyszerű kiegészítője lehet bármely főétkezésnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Vörösbab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
2 ek. Olaj
2 ek. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Cilantro (friss koriander a tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörösbabot alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba és forrald fel vízben. Főzd 30-40 percig, amíg a bab megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv babot is, de a friss bab íze sokkal gazdagabb lesz.

    2

    Amíg a bab fő, vágd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a paprikát apró darabokra.

    A fokhagyma és a hagyma apróra vágása segít abban, hogy gyorsabban megpuhuljanak és egyenletesebben keveredjenek a többi hozzávalóval.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása segít kiemelni a fűszerek és a fokhagyma ízét. Ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.

    4

    Add hozzá a paprikát és paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és levet eresztenek.

    A paradicsomot enyhén összetörheted, hogy sűrűbb szósz keletkezzen.

    5

    A megfőtt babot add a paradicsomos-paprikás keverékhez, és jól keverd össze. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, egy kis csipetnyi köménnyel is ízesítheted, hogy még autentikusabb ízt kapj.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss és zamatos ízt adjon az ételnek.

    A koriander a legjobb frissen, mivel frissességet ad az ételnek és kiemeli a gazdag ízeket.