A vörösbabot alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba és forrald fel vízben. Főzd 30-40 percig, amíg a bab megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv babot is, de a friss bab íze sokkal gazdagabb lesz.
Amíg a bab fő, vágd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a paprikát apró darabokra.
A fokhagyma és a hagyma apróra vágása segít abban, hogy gyorsabban megpuhuljanak és egyenletesebben keveredjenek a többi hozzávalóval.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása segít kiemelni a fűszerek és a fokhagyma ízét. Ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.
Add hozzá a paprikát és paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és levet eresztenek.
A paradicsomot enyhén összetörheted, hogy sűrűbb szósz keletkezzen.
A megfőtt babot add a paradicsomos-paprikás keverékhez, és jól keverd össze. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd, egy kis csipetnyi köménnyel is ízesítheted, hogy még autentikusabb ízt kapj.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss és zamatos ízt adjon az ételnek.
A koriander a legjobb frissen, mivel frissességet ad az ételnek és kiemeli a gazdag ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.