Loco Moco karamellizált hagymával tálalva

Loco Moco karamellizált hagymával

A Loco Moco egy tipikus hawaii étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire, és egy tökéletes étkezés a nap kezdetére. Az étel alapját a fehér rizs képezi, amelyre húspogácsa, sült tojás és gyakran karamellizált hagyma kerül. Az étel gazdag ízekben és tápanyagokban, és az egyik legnépszerűbb étel a hawaii szigeteken. A különböző fűszerekkel, mint a szójaszósz és a barna cukor, igazán különleges ízélményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
300 g Marhahús
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Barna cukor
0.25 tk. Bors
1 tk.
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd el főzni a rizst a csomagolás utasításai szerint. Miközben a rizs fő, készítsd el a karamellizált hagymát.

    A rizst érdemes a főzés előtt leöblíteni, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsd, és a rizs puhább legyen.

    2

    A hagymát vágd vékony szeletekre, majd egy serpenyőben, közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát, és párold lassan, amíg karamellizálódni nem kezd, kb. 15-20 percig.

    A karamellizálás során alacsony hőmérsékleten dolgozz, hogy a hagyma édes, mély ízű legyen, anélkül, hogy megégne.

    3

    Miután a hagyma karamellizálódott, add hozzá a barna cukrot és a szójaszószt. Keverd össze alaposan, majd tedd félre.

    A barna cukor segít a hagyma mélyebb, gazdagabb ízének kialakításában.

    4

    Közben formálj a marhahúsból két húspogácsát, és süsd őket egy serpenyőben a kívánt állagúra. Ha szükséges, sózd és borsozd a húst.

    A hús mindkét oldalát jól pirítsd meg, hogy egy szép, ropogós kérget kapjon.

    5

    Egy másik serpenyőben süsd meg a tojásokat. Használj egy kevés olívaolajat vagy szezámolajat, hogy a tojásokat könnyen tálald.

    Ha lágy tojást szeretnél, süsd kb. 2-3 percig, hogy a sárgája még folyós maradjon.

    6

    Tálald a rizst egy tányéron, tedd rá a húspogácsát, majd helyezd rá a sült tojást. Végül kanalazd a karamellizált hagymát a tetejére.

    A Loco Moco ételt mindig frissen tálald, hogy a tojás sárgája még folyós legyen, így a gazdag szószokat a rizs felszívja.