Loco Moco sült ananásszal, rizs, húspogácsa, tojás és sült ananász szeletekkel tálalva

Loco Moco sült ananásszal

A Loco Moco a hawaii konyha egyik legismertebb étele, amelyet a katonai személyzet indított el a szigeteken. Az étel egyszerű, de tápláló, és egy remek étkezés, amely rizst, darált húst, tojást és friss sült ananászt tartalmaz. Az ananász édes íze szép kontrasztot ad a fűszeres húshoz, így az étel egy igazi ínycsiklandó fogás. A Loco Moco nemcsak hawaii étel, hanem a helyiek számára szinte kultikus státusszal bír.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 csésze Rizs
1 ek. Földimogyoró olaj
300 g Sertéshús darált
2 db Tojás
2 szelet Sült ananász
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át alaposan, majd tedd fel főzni egy csésze vízben. Főzd a rizst alacsony lángon körülbelül 15-20 percig.

    A rizs akkor kész, amikor a víz teljesen felszívódott és a rizs puha, de nem ragadós.

    2

    A darált sertéshúst sózd, borsozd és formázz belőle két kisebb húspogácsát.

    A húspogácsákat ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek, hogy egyformán süljenek.

    3

    A fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben hevíts egy evőkanál földimogyoró olajat. Pirítsd meg a fokhagymát.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, így érdemes alacsony lángon pirítani.

    4

    Tedd a húspogácsákat a serpenyőbe, és süsd őket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.

    A hús állaga akkor ideális, ha kívül ropogós, de belül szaftos marad.

    5

    Közben a sült ananászt szeleteld fel, és egy másik serpenyőben, egy kevés szezámolajon pirítsd meg mindkét oldalukat, amíg enyhén karamellizálódnak.

    Az ananász friss, édes íze szép kontrasztot ad a fűszeres húshoz.

    6

    A kész rizst tálaló tányérokra oszd el. Tegyél rá egy húspogácsát, egy szelet sült ananászt és egy tükörtojást.

    A tojást úgy készítsd, hogy a sárgája lágy maradjon, így az étel krémesebb lesz.

    7

    Locsold meg szójaszósszal és egy kis cukorral, majd szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessége kiemeli a Loco Moco ízét és szép díszítést ad.