A rizst öblítsd át alaposan, majd tedd fel főzni egy csésze vízben. Főzd a rizst alacsony lángon körülbelül 15-20 percig.
A rizs akkor kész, amikor a víz teljesen felszívódott és a rizs puha, de nem ragadós.
A darált sertéshúst sózd, borsozd és formázz belőle két kisebb húspogácsát.
A húspogácsákat ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek, hogy egyformán süljenek.
A fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben hevíts egy evőkanál földimogyoró olajat. Pirítsd meg a fokhagymát.
A fokhagyma gyorsan megéghet, így érdemes alacsony lángon pirítani.
Tedd a húspogácsákat a serpenyőbe, és süsd őket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.
A hús állaga akkor ideális, ha kívül ropogós, de belül szaftos marad.
Közben a sült ananászt szeleteld fel, és egy másik serpenyőben, egy kevés szezámolajon pirítsd meg mindkét oldalukat, amíg enyhén karamellizálódnak.
Az ananász friss, édes íze szép kontrasztot ad a fűszeres húshoz.
A kész rizst tálaló tányérokra oszd el. Tegyél rá egy húspogácsát, egy szelet sült ananászt és egy tükörtojást.
A tojást úgy készítsd, hogy a sárgája lágy maradjon, így az étel krémesebb lesz.
Locsold meg szójaszósszal és egy kis cukorral, majd szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissessége kiemeli a Loco Moco ízét és szép díszítést ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.