Lomi salmon chili, friss lazac filé és rizstészta egy fűszeres hallevesben

Lomi Salmon Chilivel

A Lomi salmon chili egy hagyományos filippínó étel, amely a könnyed és ízletes levesek szerelmeseinek tökéletes választás. A csípős zöld chili, a friss lazac és a rizstészta egy különleges ízharmóniát alkot. Képzeld el, ahogy a fűszeres leves illata betölti a konyhát, miközben a friss koriander és lime frissítik fel az ízeket. Ez a recept kiváló választás egy gyors vacsorára vagy egy ínycsiklandó ebédre!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss lazacfilé
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Oliváolaj
500 ml Hal alaplé
200 g Rizstészta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfiléket vágd kis kockákra, sózd és borsozd meg. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a chilit vékonyra szeleteld fel.

    A lazacot ne szeleteld túl apróra, hogy megtartja a textúráját a főzés során.

    2

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a hagymát, fokhagymát és chilit, majd pirítsd meg őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat a fogásnak.

    3

    Add hozzá a lazackockákat a serpenyőbe, és pirítsd meg minden oldalát, amíg el nem kezd pirulni. Ez körülbelül 5-6 percet vesz igénybe.

    A lazacot nem szükséges túl sokáig sütni, mert hamar megszáradhat. A közepén maradjon enyhén rózsaszín!

    4

    Öntsd hozzá a hal alaplét, és hozd felforrni. Ha szükséges, adj hozzá még sót és borsot. Lassan főzd, amíg a hal teljesen átfő, körülbelül 10 percig.

    A hal alaplé segít, hogy a leves gazdag és ízes legyen. Használj minél frissebb alaplét a legjobb eredmény érdekében.

    5

    A rizstésztát főzd meg a csomagolás szerint, majd szűrd le. Amikor kész, öntsd a tésztát a levesbe, és keverd össze.

    A rizstészta gyorsan megpuhul, ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy ne puhuljon el teljesen.

    6

    Tálalás előtt facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel. Az ízek még gazdagabbak lesznek, ha friss koriandert használsz.

    A lime frissességet és savanykás ízt ad a levesnek, amitől tökéletesen kiegészíti a lazac ízét.