A lisztet, cukrot, sót és az élesztőt egy tálban keverd össze. Add hozzá a meleg vizet és a tejet, és keverd simára.
A víz ne legyen túl forró, hogy ne öljük meg az élesztőt. A langyos víz ideális a tésztának.
Az elkészült tésztát hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg duplájára nő. Ez alatt az élesztő aktívvá válik.
Ha nem találsz meleg helyet, tekerd be a tálat egy tiszta konyharuhával, hogy segítse a kelesztést.
Amikor a tészta megkelt, melegítsd fel az olajat egy közepes méretű lábasban. A megfelelő hőmérséklethez próbálj egy kis darab tésztát az olajba dobni – ha azonnal feljön a felszínre, akkor jó a hőmérséklet.
A túl forró olajban a loukoumades gyorsan megéghetnek, így ügyelj a megfelelő hőmérsékletre!
A megkelt tésztából egy evőkanállal formázz kis gombócokat, és óvatosan helyezd őket az olajba. Fritőzben vagy egy nagy serpenyőben süsd őket aranybarnára, körülbelül 3-4 percig.
Ha túl sűrűnek találod a tésztát, egy kis vízzel hígíthatod, hogy könnyebben formázható legyen.
Miután a loukoumades szépen megsültek, helyezd őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassák.
Egy finom, ropogós külsőt kapnak, ha nem sütöd túl őket!
A citromos sziruphoz egy kis lábasban keverd össze a citromlevet, mézet és vizet, majd lassú tűzön forrald össze. Főzd 5-7 percig, amíg szirupos állagú lesz.
Ha még édesebben szeretnéd, egy kis extra cukrot is adhatunk a sziruphoz.
A kész loukoumades-t locsold meg a citromos sziruppal, majd szórd meg fahéjjal és tálald melegen.
A szirupot melegen tálald, hogy jobban beszívja a sütemény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.