Egy tálban keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót. Fokozatosan add hozzá a langyos vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima, lágy tésztát kapj.
Használj fakanalat vagy robotgépet dagasztókarral. A tészta kissé ragacsos lesz – ez normális!
Fedd le a tálat egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd 1 órán át, amíg a tészta duplájára nő.
Ha hideg a konyha, a sütőt melegítsd elő 30°C-ra, majd kapcsold ki, és ott keleszd a tésztát.
Egy lábasban hevítsd fel az olajat közepes lángon. A megkelt tésztából egy teáskanál segítségével formázz kis gombócokat, és óvatosan helyezd az olajba.
A kanalat olajozd be minden gombóc előtt, hogy a tészta ne ragadjon rá.
Süsd a fánkokat 2-3 percig, időnként megforgatva, amíg minden oldaluk szép aranybarna lesz. Ezután szedd ki őket papírtörlőre.
Ne zsúfold túl az olajat – inkább kisebb adagokban süsd, hogy ne hűljön vissza az olaj hőmérséklete.
A meleg fánkokat locsold meg bőven mézzel, majd szórd meg darált dióval és fahéjjal.
A mézet akár előzőleg kissé fel is melegítheted, hogy könnyebben folyjon és jobban bevonja a fánkokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.