Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Fokozatosan add hozzá a langyos vizet, miközben kevered, hogy sima, ragacsos tésztát kapj.
A tészta akkor jó, ha laza szerkezetű és kissé nyúlós – ne tegyél hozzá több lisztet, még ha ragad is!
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni legalább 1 órán át, míg a duplájára nő.
Ha nincs meleg hely, a kikapcsolt, de előzőleg 30°C-ra melegített sütő is megteszi.
Melegítsd fel az olajat egy mély lábasban közepes lángon. Egy teáskanállal vagy kis fagyis kanállal szaggass a tésztából gombócokat, és süsd őket aranybarnára 2–3 perc alatt.
A kanalat mindig mártsd vízbe vagy olajba, hogy a tészta ne ragadjon rá, és szép gömbölyű fánkokat kapj.
Szedjük ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk. Még melegen porcukorral szórd meg.
A porcukor tapadása akkor lesz a legjobb, ha még kissé melegek a fánkok – de ne legyenek forrók.
Tálald a loukoumades fánkokat eperlekvárral meglocsolva vagy mellé kínálva mártogatósnak.
Használhatsz enyhén felmelegített lekvárt is, így könnyebben folyik és jobban bevonja a fánkokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.