Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót. Fokozatosan add hozzá a langyos vizet, és keverd simára, míg ragacsos, lágy tésztát kapsz.
A tészta keveréséhez használhatsz fakanalat vagy dagasztókart – akkor jó, ha nyúlós, kissé légbuborékos.
Fedd le a tálat, és keleszd meleg helyen 1 órán át, míg a tészta megkétszereződik.
A kelesztéshez a sütőt langyosítsd elő (max. 30 °C), majd kapcsold ki, és ott pihentesd a tésztát.
Hevítsd fel a napraforgóolajat egy mély lábasban. Vizes kanállal vagy olajos kézzel formázz kis tésztagolyókat, és óvatosan helyezd az olajba. Süssd őket 2–3 perc alatt aranybarnára.
Ne zsúfold túl az edényt, mert lehűl az olaj – inkább süsd több részletben a fánkokat.
Szedjük ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Még melegen porcukorral szórd meg őket.
A porcukor tapadása akkor a legjobb, ha még langyosak a fánkok – így szép egyenletesen fedi be.
Tálaláskor kanalazz egy-egy adag görög joghurtot a tányérra, halmozd rá a fánkokat, és locsold meg mézzel.
A mézet kissé melegítheted, hogy könnyebben csorogjon – így szebben vonja be a fánkokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.